Penangguhan Penghantaran Tarikh : 26 Mei - 6 Jun 2023

New Karma Kisah Merantai Sukma Expand

Karma Kisah Merantai Sukma

Fajar Pakeer Fajar Pakeer

FP

New

Penulis : Richie Rachman

More details

RM26.00

Tajuk : Karma Kisah Merantai Sukma
Penulis : Richie Rachman
Harga : RM26
ISBN : 9789838221993

Sinopsis
Cahaya yang diharapkan menerangi, kenapa kegelapan membunuh sang jiwa?

Lavender merasakan hidupnya sudah dicorak tanpa pelangi, hanya ada hitam dan kelam.

Dia gadis yang dahagakan kasih sayang daripada kedua orang tuanya. Bersama duka dia berusaha menimba ilmu di Australia untuk melupakan kisah silam.

Selepas 15 tahun, Lavender kembali ke Malaysia untuk mencapai impian menjadi seorang arkitek. Berpeluang membuat praktikal di firma arkitek terkenal, dia menjadi pembantu kepada Rayyan. Dalam diam mereka saling tertarik.

“Setiap kali I renung ke dalam matanya, I boleh lihat bibit-bibit cinta di situ. He’s such a good lover. I semakin sayang padanya.” - LAVENDER

Tapi halangan terbesar, Rayyan sudah mempunyai kekasih. Mahira Fazura, seorang selebriti jelita. Lavender sedar diri. Dia cuba menjauhkan diri tapi Rayyan dan dia seolah-olah magnet.

“This is what I want in life. I inginkan gadis yang mempunyai minat yang selari dengan fikiran I. Naluri I kuat mengatakan that you are so special for me.” - EDEAN RAYYAN

Ketika perasaan makin membara, malapetaka berlaku memusnahkan impian Lavender. Tiada pilihan, dia harus melepaskan semuanya dan berganti identiti. Lavender sudah mati, yang ada hanya Vera Lufti.

Halangan demi halangan membuatkan Vera Lufti nekad berusaha dan namanya semakin dikenali, tiada siapa lagi yang membuli. Dalam diam, cinta untuk Rayyan, masih tersisa namun sang penyelamat sebenar adalah Qushairi.

Di saat debunga cinta menggebu, di saat itulah ujian demi ujian melanda Vera Lufi. Belum sempat dia bernafas, malapetaka berlaku lagi.

Masih sanggupkah Qushairi mempertahankan sayangnya pada Vera Lufti?

Bagaimana pula dengan cinta pertama Lavender dengan Rayyan?

“Walaupun kita berjauhan, I sentiasa mendoakan you. Kita telah melalui proses yang panjang dan kini berada di penghujungnya. Ada sinar bahagia sedang menunggu you.” - SHEIKH MUHAMAD QUSHAIRI

Kuatkah sang jiwa menerima takdir yang terlalu obsesi dengan kehidupannya?

“Kali ini biar balasan itu datang dengan sendirinya. Ingat, langit tidak selalunya cerah.”

Kisah dia memang tidak sempurna, namun dia percaya alam fana cuma lakonan semata kerana ada yang lebih indah di sana.

Write a review

Karma Kisah Merantai Sukma

Karma Kisah Merantai Sukma

Penulis : Richie Rachman