Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Tanaman Makanan Ubatan Di Sekeliling Anda Expand

Tanaman Makanan Ubatan Di Sekeliling Anda

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Siti Fauziah Yusof

More details

RM33.30

RM37.00

-10%

Tajuk : Tanaman Makanan Ubatan Di Sekeliling Anda
Penulis : Siti Fauziah Yusof
Harga : RM37.00
ISBN : 9789832672883
Mukasurat : 293
Saiz : 7 x 9in
Berat : 0.38kg

Sinopsis
Menanam tanaman makanan seperti sayur-sayuran di sekeliling rumah adalah mudah, praktikal dan dapat menjimatkan perbelanjaan harian kita. la bukan sahaja boleh dijadikan sebagai makanan malah tanaman ini juga boleh dijadikan sebagai tanaman hiasan untuk persekitaran rumah kita.

Terdapat pelbagai jenis tanaman makanan yang boleh ditanam bersesuaian dengan cuaca negara kita. Selain daripada menjadi bahan makanan atau campuran dalam masakan, tanaman ini juga boleh dijadikan sebagai ubat atau ramuan dalam perubatan. Penggunaannya sebagai ubat atau bahan dalam perubatan adalah lebih murah dan selamat. Namun begitu, ramai di antara kita yang masih belum mengetahui berkenaan apa yang mereka makan dan gunakan setiap hari mempunyai khasiat tertentu untuk kesihatan tubuh badan.

Sebelum ini, pengetahuan berkenaan penggunaan tumbuhan makanan sebagai ubat hanyalah diwariskan secara lisan iaitu dari mulut ke mulut yang juga dikenali sebagai petua. Buku ini merupakan himpunan petua dan pengetahuan tentang kegunaan serta khasiat yang terdapat dalam tumbuhan makanan.

Semoga ilmu yang diketengahkan oleh penulis dapat memberi manfaat kepada para pembaca.

Write a review

Tanaman Makanan Ubatan Di Sekeliling Anda

Tanaman Makanan Ubatan Di Sekeliling Anda

Penulis : Siti Fauziah Yusof