Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Tumbuhan Ubatan Liar Di Sekeliling Anda Expand

Tumbuhan Ubatan Liar Di Sekeliling Anda

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Siti Fauziah Yusof

More details

RM33.30

RM37.00

-10%

Tajuk : Tumbuhan Ubatan Liar Di Sekeliling Anda
Penulis : Siti Fauziah Yusof
Harga : RM37.00
ISBN : 9789832672906
Mukasurat : 304
Saiz : 5.5 x 8.25in
Berat : 0.36kg

Sinopsis
Malaysia adalah bumi yang sangat bertuah kerana kaya dengan pelbagai flora dan fauna. Di sekeliling kita begitu banyak sekali spesies tumbuh-tumbuhan yang dikategorikan sebagai tumbuhan liar. Sudah menjadi trend masa kini tumbuhtumbuhan liar ini dijadikan sebagai penyeri untuk mengindahkan lagi landskap taman rumah atau taman-taman umum.

Sebenarnya tumbuhan liar ini mempunyai begitu banyak sekali kegunaannya dalam perubatan dan penyembuhan penyakit. Amat mengagumkan masyarakat dahulu sudah mengetahui tentang khasiat dan kegunaan tumbuhan liar untuk perubatan tanpa menggunakan alat berteknologi moden untuk mengkajinya. Dengan adanya teknologi canggih kini, lebih banyak kajian tentang tumbuhan liar telah dijalankan. Ini telah memberi satu dimensi baharu dalam bidang perubatan kerana kita tidak hanya bergantung kepada ubat-ubatan yang berasaskan kimia atau dadah yang mungkin memberi kesan yang memudaratkan. Perubatan menggunakan tumbuhan liar dilihat sebagai satu alternatif bagi ubat-ubatan moden ini.

Ilmu tentang tumbuhan liar dalam perubatan ini adalah warisan yang diwarisi oleh masyarakat kita sejak dahulu lagi. Dengan adanya tulisan dan rujukan seperti buku ini akan memudahkan kita untuk mengetahui tentang tumbuh-tumbuhan liar ini. Setidaktidaknya kita mengenali spesies yang berada di sekeliling kita untuk manfaat bersama.

Write a review

Tumbuhan Ubatan Liar Di Sekeliling Anda

Tumbuhan Ubatan Liar Di Sekeliling Anda

Penulis : Siti Fauziah Yusof