PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN 15% 

SILA KLIK DI SINI

Reduced price! Kejayaan Bangsa Jepun Expand

Kejayaan Bangsa Jepun

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Imam Subarkah

More details

RM14.25

RM15.00

-5%

Tajuk : Kejayaan Bangsa Jepun
Penulis : Imam Subarkah
Harga : RM15.00
ISBN : 9789674480288

Sinopsis
Sebuah karya yang mampu menyuntik semangat pembaca dengan garapan pengisian yang mudah difahami. Selain itu diselitkan juga sedikit sejarah kebangkitan dan ketamadunan bangsa jepun.

Sesekali penulis cuba membandingkan kejayaan dan kegigihan bangsa Jepun dengan negara asalnya tetapi beliau masih tetap menganggap Jepun merupakan sebuah negara dan bangsa yang tiada tandingannya bagi negara-negara Asia. Buku ini memberikan inspirasi kepada pembacanya dengan sejarah nama-nama terkenal yang gah di mata dunia seperti tokoh dalam bidang teknologi pembuatan permotoran dan juga barangan elektrik. Sikap positif yang sudah sebati dengan budaya bangsa Jepun wajar dicontohi dan diteladani oleh bangsa-bangsa lain. Sikap gigih berusaha dan tidak pernah kenal erti putus asa yang diterapkan dalam kalangan mereka merupakan inti utama kejayaan dan kemajuan mereka.

Walaupun secara geografinya negara ini adalah gabungan kepulauan yang sering dilanda bencana alam seperti gempa bumi, ribut taufan, tsunami, gunung berapi dan sebagainya. Ia tidak menjadi penghalang untuk negara ini menjadi lebih maju mencabar negara-negara maju barat khususnya dalam bidang sains dan teknologi.

Write a review

Kejayaan Bangsa Jepun

Kejayaan Bangsa Jepun

Penulis : Imam Subarkah