PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN 15% 

SILA KLIK DI SINI

Reduced price! Cara Belajar Bahasa Arab "Shorof" Expand

Cara Belajar Bahasa Arab "Shorof"

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Mukhlas Syarkun

More details

RM14.25

RM15.00

-5%

Tajuk : Cara Belajar Bahasa Arab "Shorof"
Penulis : Mukhlas Syarkun
Harga : RM15.00
ISBN :  9789830995311
Mukasurat : 172
Berat : 450g

Sinopsis
"Nahwu dan Shorof adalah bagaikan ibu dan bapa bagi sekalian ilmu, yang, jika dipadukan barulah menghasilkan keturunan."
Ibarat ini tidaklah berlebih-lebihan (mubalaghah), kerana tanpa kedua ilmu ini tidak dapat memahami apapun jenis ilmu yang, berbahasa Arab, sedangkan al-Quran sebagai sumber dari segala ilmu dan panduan hidayah diturunkan dalam bahasa Arab pula.
Dengan ilmu Nahwu dan Shorof akan dapat mendalami berbagai macam jenis ilmu yang bersumber dari al-Quran dari segi pemahaman yang tepat dan kemukjizatan al-Quran dari segi keindahan sasteranya.
Buku belajar ini cuba memberikan panduan kepada pelajar atau sesiapa sahaja yang masih dalam taraf asas dalam memahami ilmu Shorof. Apa yang menarik dan sekaligus kelebihannya adalah latihan-latihan kemahiran yang secara terus menggunakan ayat-ayat al-Quran dan dapat dirujuk dengan mudah daripada Mushaf al-Quran.

Write a review

Latihan Pengukuhan Bahasa Arab (Tahap 1)

Penulis : Dr. Mohd. Puzhi Usop, Ust.Mohd. Azrul Azlen Abd. Hamid, Usth. Marzidah Hashim, Usth. Norasmazura Muhammad, Usth. Raja Munirah Raha Sulaiman