PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN 15% 

SILA KLIK DI SINI

Reduced price! Latihan Pengukuhan Bahasa Arab (Tahap 3) Expand

Latihan Pengukuhan Bahasa Arab (Tahap 3)

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Dr. Mohd. Puzhi Usop, Ust.Mohd. Azrul Azlen Abd. Hamid, Usth. Marzidah Hashim, Usth. Norasmazura Muhammad, Usth. Raja Munirah Raha Sulaiman

More details

RM16.15

RM17.00

-5%

Tajuk : Latihan Pengukuhan Bahasa Arab (Tahap 3)
Penulis : Dr. Mohd. Puzhi Usop, Ust.Mohd. Azrul Azlen Abd. Hamid, Usth. Marzidah Hashim, Usth. Norasmazura Muhammad, Usth. Raja Munirah Raha Sulaiman
Harga : RM17.00
ISBN :  9789670465319
Mukasurat : 227
Berat : 715g

Sinopsis
Merangkumi Sukatan KSSR-JAWI-JAIS-KAFA-J-QAF

Bahasa Arab merupakan salah satu bahasa yang terpenting di dalam komunikasi di dunia ini. Lebih-lebih lagi untuk umat Islam, kerana bahasa ini merupakan Bahasa Al-Quran. Pengajian dan pembelajaran bahasa akan mudah dan menyeronokkan dengan adanya proses latihan, pengukuhan serta lisan atau percakapan.

Buku ini merangkumkan latihan pengukuhan Bahasa Arab yang disusun secara sistematik dan bertahap. Amat sesuai digunakan oleh mereka yang ingin mengukuhkan lagi kemahiran berbahasa Arab sama ada dari segi percakapan atau penulisan. Selain itu pendekatan yang diambil di dalam penyusunan buku ini adalah bersesuaian dengan sukatan pelajaran KSSR, JAWI, JAIS, KAFA dan J-QAF. Ini akan memudahkan para pelajar dan mereka yang ingin mempelajari Bahasa Arab untuk mengikuti dan mempelajari bahasa ini dengan lebih sistematik dan melakukan banyak latihan yang telah disediakan.

Buku ini terdapat di dalam 6 tahap (jilid). Kesemua tahap (jilid) dicetak dalam cetakan berwarna dan disertakan dengan ilustrasi, gambar dan grafik yang menarik bagi membuat suasana pembelajaran lebih santai dan seronok. Buku ini amat sesuai untuk semua peringkat umur.

Write a review

Cara Belajar Bahasa Arab Nahu

Penulis : Mukhlas Syarkun