Dian Sufian Takdir Buat Kita Expand

Dian Sufian Takdir Buat Kita

Suara Hati Publication Suara Hati Publication

FP

New

Penulis : Azieana

More details

RM30.00

Tajuk : Dian Sufian Takdir Buat Kita
Penulis : Azieana
Harga : RM30
ISBN : 9789672300458
Mukasurat : 510

Sinopsis
Kerana berebutkan sebungkus Kotex, Dian dan Sufian dipertemukan.

“Saya nak benda ni.”- Dian.

“Tolonglah. Benda ni pun hanya ada satu aje. Saya sanggup bayar double atau triple.” -Sufian

“Okey, awak ambil. Balik nanti, awak pakai elok-elok ya.”- Dian

Pertemuan mereka tidak terhenti di situ saja. Ternyata Sufian adalah bos baru di tempat kerja Dian. Lelaki yang mempunyai seorang anak perempuan itu tidak segan menujukkan minatnya terhadap Dian. Namun, sedaya upaya Dian menolak kerana dia tidak mahu kecewa lagi.

Hidup Dian mula tidak aman apabila Syafiq, bekas kekasihnya tiba-tiba muncul selepas berbelas-belas tahun berlalu hanya untuk menyambung kembali hubungan mereka.

“Saya tak pernah lupakan awak. Tak pernah lupakan semua kenangan yang pernah kita alami bersama. Saya masih sayangkan awak. Masih cintakan awak, Dian.”- Syafiq.

Walaupun ditolak oleh Dian namun, Syafiq enggan mengalah sedangkan dia sudah pun menikahi Erina.

Sufian yang tidak senang dengan kemunculan Syafiq telah menghantar rombongan meminang untuk Dian dan akhirnya mereka disatukan. Layanan dan perhatian Sufian membuatkan Dian benar-benar bahagia. Mereka sama-sama menganyam cinta walaupun mereka lambat berjodoh.

Tetapi, Syafiq dan Erina tetap mengganggu ketenangan Dian. Syafiq dengan hasratnya, Erina pula dengan rasa tidak puas hatinya terhadap Dian. Dia masih rasa tergugat dengan Dian kerana menyedari Syafiq masih berusaha mendapatkan Dian walaupun mereka telah lama berpisah.

Kewujudan Mira, adik tiri Dian yang sentiasa cemburu dengan apa yang dimiliki oleh Dian benar-benar membuatkan Dian tak selesa. Malah, Mira berniat untuk merampas Sufian daripadanya.

Hubungan Dian dan Sufian mula goyah dengan kemunculan Faziera yang tak pernah jemu mendapatkan perhatian Sufian biarpun Sufian tidak pernah melayannya. Namun, Faziera nekad untuk memiliki Sufian walau dengan apa cara sekalipun.

“Ziera sanggup bermadu.”- Faziera.

Berjayakah Sufian dan Dian mempertahankan rumah tangga mereka saat ada insan yang cuba merobohkannya?

Suara Hati Publication

Write a review

Dian Sufian Takdir Buat Kita

Dian Sufian Takdir Buat Kita

Penulis : Azieana