PENANGGUHAN PENGHANTARAN

Tempahan & bayaran yang dihantar bermula 26 Mac (Selasa) akan ditangguh penghantarannya pada 2 April 2018 (Selasa). Sila rancang tempahan masing-masing.

Klik DI SINI Untuk Diskaun 10% Tambahan

Reduced price! New Hanya Aku Expand

Hanya Aku

Penulisan2u Penulisan2u

Penulisan2u

New

Penulis : Sharina Elisa

More details

RM22.80

RM24.00

-5%

Tajuk : Hanya Aku
Penulis : Sharina Elisa
Harga : RM24.00
ISBN : 9789672102786

Sinopsis
RIZ…

Aku suka conteng muka orang. Conteng-conteng sampai hasil dia gempak. Tapi ramai orang tak percayakan aku. Kalau bukan kerana Mai, member aku yang ayu plus comel tu, confirm butik pengantin kami ni akan lingkup. Rakyat Malaysia ni kolot ke apa? Mereka ingat aku ni tomboi, tak reti nak bagi impak kebabom? Sekali aku mekap muka dia orang, meleleh air liur tak percaya. Itulah, jangan judge orang tak pakai mata.

“Dunia makin hari makin maju. Macam tu juga dengan mekap. Kalau kau still nak kekal ilmu mekap yang lama tanpa pembaharuan, lingkuplah!” – RIZ

MAI…

Aku selalu ada masalah nak yakin dengan penampilan aku. Aku rasa aku gemuk padahal, aku cekeding. Aku… Anoreksia nervosa. Aku paling benci dengan makhluk nama lelaki. Sebab merekalah aku jadi macam ni. Dia tinggal aku sebab aku gemuk. Last-last, aku kurus dan dapat penyakit ni.

“Sara, tengoklah ni! Aku dah gemuk semula ke? Aduh, macam mana ni? – MAI

SARA…

Aku janda. Tak ada anak sebab laki aku tak suka aku ni kerja tebar roti canai. Bodoh giler alasan nak nikah lagi satu. Lelaki tak guna! Ingat aku tebar roti canai tak dapat duit? Ingat aku tebar roti canai sebab nak berjoget tangan?

“Lelaki ingat semua orang boleh tebar roti ke? Itulah pasal! Aku give up dah nak jatuh cinta dan aku dah tak hadap nak nikah.” – SARA

Ujian itu datang dalam pelbagai rupa dan sekali gus telah meninggalkan kesan kepada diri mereka bertiga. Apakah bentuk ujian yang diterima? Mampukah mereka mengharunginya? Akankah ada penamat bahagia pada penghujung kisah RIZ, MAI dan SARA? Hanya Aku ada jawapannya!

Write a review

Hanya Aku

Hanya Aku

Penulis : Sharina Elisa