Al-Quran Mukjizat Yang Terbesar Nabi Muhammad SAW Expand

Al-Quran Mukjizat Yang Terbesar Nabi Muhammad SAW

Al-Hidayah Al-Hidayah

AL

New

Penulis : Noraine Abu

More details

RM20.00

Tajuk : Al-Quran Mukjizat Yang Terbesar Nabi Muhammad SAW
Penulis : Noraine Abu
Harga : RM20
ISBN : 9789830990279
Mukasurat : 359
Berat (kg) : 0.5
Saiz (inci) : 6 x 8

Sinopsis
Umat Islam secara keseluruhan tentu mengetahui. bahawa Al-Qur’an suatu mukjizat Nabi Muhammad s.a.w. yang terbesar, yang sejak akhir-akhir ini dapat dikatakan. “sangat terasing”. Terasing, tidak saja umat manusia – di luar lingkungan Islam, tetapi oleh sebahagian besar kaum muslimin sendiri.

Adakalanya Al-Qur’an itu oleh sebahagian kaum Muslimin dipergunakan menjadi alat penebus dosa orang lain yang telah mati, dengan cara yang beraneka bentuk, antara lain dibaca di atas perkuburan (maqrabah), dipergunakan sebagai mantera-mantera dan jampi dengan cara-cara yang bermacam-macam. dan kadang-kadang dipergunakan pula untuk melakukan perbuatan yang durjana.

Disamping itu, di antara kaum Muslimin di Malaysia selama ini sedikit yang mempelajari erti (makna) dan keterangan (tafsir) Al-Qur’an, dan para ulama yang mengajar tafsir Al-Qur’an balk di pondok-pondok. surau-surau dan masjid-masjid atau di lain-lain tempat pengajian memang sedikit sekali. Dalam mereka mempelajari dan mengajarkan kitab-kitab tafsir itu hanya sekadar “tabarruk”, mencari berkah saja. Amat sedikit sekali di antara para ulama kita yang mengajarkan dan membahas kitab-kitab tafsir dengan erti yang sebenarnya, padahal kitab-kitab tafsir itu banyak sekali.

Write a review

Al-Quran Mukjizat Yang Terbesar Nabi Muhammad SAW

Al-Quran Mukjizat Yang Terbesar Nabi Muhammad SAW

Penulis : Noraine Abu