Azab-Azab Dosa Besar Yang Diperlihatkan Di Dunia Expand

Azab-Azab Dosa Besar Yang Diperlihatkan Di Dunia

Al-Hidayah Al-Hidayah

AL

New

Penulis : Iqra' Al-Firdaus

More details

RM14.00

Tajuk : Azab-Azab Dosa Besar Yang Diperlihatkan Di Dunia
Penulis : Iqra' Al-Firdaus
Harga : RM14
ISBN : 9789670465715
Berat (kg) : 0.3
Saiz (inci) : 6 x 8

Sinopsis
Azab sebenarnya akan dialami manusia di akhirat nanti. Akan tetapi, ada juga azab yang disegerakan datangnya semasa di dunia. Sebagai contohnya gempa bumi, ribut taufan, banjir besar, krisis berpanjangan, kemarau panjang, penularan wabak penyakit yang membawa maut dan berbagai-bagai lagi.

Yang pastinya setiap orang tidak mahu mendapat dan mengalami azab berupa bencana atau seksaan daripada Allah ini. Padahal azab itu tidak lain datang disebabkan oleh olah dan perlakuan manusia sendiri. Azab mampu menimpa seseorang sekali, namun ia juga mampu menimpa seseorang berkali-kali.

Terdapat berbagai penjelasan berkisar azab yang diturunkan kepada manusia dan apakah penyebab azab itu, dijelaskan di dalam buku ini. Selain itu juga dikisahkan cerita-cerita umat terdahulu yang ditimpakan azab oleh Allah. Pasti kita pernah mendengar nama kaum Sodom di zaman Nabi Luth dengan perlakuan homoseksualnya. Kaum Tsamud yang tidak mempercayai Nabi Soleh sebagai utusan Allah. Kaum Madyan di era Nabi Syu’aib yang sering melakukan penipuan atau curang dalam urusan perdagangan dan perniagaan. Dan beberapa lagi kisah lain yang boleh kita jadikan teladan.

Semoga kehadiran buku ini mampu menyingkapkan kepada kita sekelumit kesedaran untuk kita sentiasa merenung dan muhasabah diri. Sentiasa memohon keampunan dan perlindungan daripada Allah S.W.T.

Write a review

Azab-Azab Dosa Besar Yang Diperlihatkan Di Dunia

Azab-Azab Dosa Besar Yang Diperlihatkan Di Dunia

Penulis : Iqra' Al-Firdaus