Hidup Tanpa Dosa Besar Expand

Hidup Tanpa Dosa Besar

Al-Hidayah Al-Hidayah

AL

New

Penulis : Al-Imam Al-Hafiz Az-Zahabi

More details

RM28.00

Tajuk : Hidup Tanpa Dosa Besar
Penulis : Al-Imam Al-Hafiz Az-Zahabi
Harga : RM28
ISBN : 9789674390303
Mukasurat : 380
Berat (kg) : 0.6
Saiz (inci) : 6 x 8

Sinopsis
Manusia sememangnya tidak pernah sepi daripada melakukan kesalahan dan maksiat kepada Allah S.W.T. Begitu juga iblis dan syaitan tidak akan pernah berputus asa untuk menyesatkan umat Adam hingga ke hari kiamat. Semakin kuat keimanan manusia maka semakin hebatlah cabaran dan dugaan yang pasti akan dihadapinya.

Tetapi ini semua bukan alasan untuk mudah menyerah kalah dan pasrah dengan godaan iblis dan syaitan tidak pernah tenang sekiranya tidak dapat menyesatkan anak Adam. Allah S.W.T telah menciptakan manusia ini sebagai satu ciptaan yang begitu unik dan sempurna. Dikurniakan nafsu yang dipandu oleh akal dan dibimbing oleh iman, maka di situ ada pilihan untuk kita memilih ke jalan yang mana. Allah S.W.T juga melalui Nabi Muhammad S.A.W telah memberikan khabar gembira tentang syurga yang indah sebagai balasan bagi mereka yang patuh serta taat akan perintah dan larangan-Nya. Dan khabar buruk dan dahsyatnya neraka dan seksaan khas buat mereka yang derhaka dan sesat. Ini semua memberikan kita pilihan ke mana arah tujuan perjalanan kita, syurga atau neraka.

Apa yang dibicarakan di dalam buku ini, memberikan kita sedikit pencerahan dan ingatan tentang dosa-dosa besar yang sering diremehkan oleh sesetengah manusia. Semoga dengan perkongsian ilmu ini, menjadi panduan untuk kita dalam meraih keredhaan Illahi dengan penuh keikhlasan dan istiqamah.

Write a review

Hidup Tanpa Dosa Besar

Hidup Tanpa Dosa Besar

Penulis : Al-Imam Al-Hafiz Az-Zahabi