Sale! New Sejarah Lengkap 25 Rasul Al-Hidayah Expand

Sejarah Lengkap 25 Rasul

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Rizem Aizid

More details

RM53.10

RM59.00

-10%

Tajuk : Sejarah Lengkap 25 Rasul
Penulis : Rizem Aizid
Harga : RM59.00
ISBN : 9789674392642
Mukasurat : 704
Berat : 1.4kg
Saiz : 7 x 9in

Sinopsis
Pengutusan para Rasul kepada umat manusia adalah anugerah terbesar daripada Allah SWT kepada hamba-Nya. Melalui para Rasul, umat manusia seolah-olah disinari dengan cahaya bimbingan dan petunjuk yang tidak berpenghujung.

Akidah “Laa ilaaha illallah” diperteguhkan, akhlak mahmudah dan karimah diperkenalkan, sistem-sistem kehidupan yang sistematik ditonjolkan dan benarlah, kehadiran mereka membawa rahmat ke seluruh alam; “rahmatan lil a’lamin”. Justeru buku ini membawa anda meneroka lipatan sejarah para Rasul pilihan ini; sejarah kehidupan, mukjizat-mukjizat serta kisah-kish bersejarah mengenai ketokohan kekasih-kekasih Allah SWT ini. Istimewanya buku ini adalah perbahasan di dalamnya dibahas melalui pelbagai perspekstif, iaitu Islam, Kristian dan Yahudi, dan juga beberapa fakta melalui kesan-kesan peninggalan dan artifak berkaitan mereka yang dijumpai.

Semoga dengan memahami kisah hidup kekasih-kekasih Allah SWT ini akan memberikan motivasi yang luar biasa hebat kepada kita dalam menjalani kehidupan pada akhir zaman ini.

Write a review

Sejarah Lengkap 25 Rasul

Sejarah Lengkap 25 Rasul

Penulis : Rizem Aizid