Reduced price! Ensiklopedia Fiqh Sunnah Wanita Al-Hidayah Expand

Ensiklopedia Fiqh Sunnah Wanita

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Syeikh Ahmad Jad

More details

RM38.00

RM40.00

-5%

Tajuk : Ensiklopedia Fiqh Sunnah Wanita
Penulis : Syeikh Ahmad Jad
Harga : RM40.00
ISBN : 9789673683079
Mukasurat : 481
Berat : 1.045kg
Saiz : 8 x 10in

Sinopsis
Padat dengan hukum-hukum fikah yang merangkumi bab taharah (bersuci), solat, puasa, zakat, haji, tentang perkahwinan, harta warisan dan lain-lain lagi. Rujukan untuk semua bukan sahaja wanita atau kaum hawa sahaja.

Setiap perbahasan dan huraian disokong dan diperkuatkan oleh dalil Al-Qur’an dan Hadis. Fokusnya adalah menyentuh tentang permasalahan wanita dan yang ada sangkut pautnya dengan wanita.

Amat padan dengan komen pengarangnya yang mahu mempersembahkan karya yang luar biasa, khas untuk Puteri-puterinya dan juga saudara-saudara perempuan di kalangan muslimah. Pelbagai perkara yang ditekankan di dalam agamanya hanif (lures) dengan cara yang mudah dan ringan. Sebuah karya yang sesuai dengan tuntutan dan keperluan zaman sekarang. Tujuan utamanya untuk menghindari perkara-perkara khilafiah dan permasalahan fikah yang sukar difahami oleh sebahagian besar golongan terpelajar apatah lagi oleh kaum wanita secara umumnya.

la mudah difahami kerana huraianilya sistematik dan diminimakan khilafiah (perbezaan pendapat) yang membingungkan. Sebuah rujukan yang perlu berada di setiap rumah, perpustakaan atau pusat pengajian.

Write a review

Ensiklopedia Fiqh Sunnah Wanita

Ensiklopedia Fiqh Sunnah Wanita

Penulis : Syeikh Ahmad Jad