Reduced price! Ensiklopedia Sihir Expand

Ensiklopedia Sihir

Al-Hidayah Al-Hidayah

New

Penulis : Dr. Ibrahim Kamal Adham

More details

RM53.10

RM59.00

-10%

Tajuk : Ensiklopedia Sihir
Penulis : Dr. Ibrahim Kamal Adham
Harga : RM59.00
ISBN : 9789674393205
Mukasurat : 484
Berat : 1.1kg
Saiz : 7 x 10in

Sinopsis
“Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan. Barang siapa yang mengikuti langkah-langkah syaitan, maka sesungguhnya syaitan itu menyuruh mengerjakan perbuatan yang keji dan yang mungkar…” (Surah An-Nur: 21)

Di dalam kitab Zaadul Ma’aad, Ibnul Qayyim mengungkapkan, “Sihir adalah gabungan dari berbagai pengaruh roh-roh jahat, serta interaksi berbagai kekuatan alam dengannya”.

Sihir merupakan kesepakatan antara tukang sihir dan syaitan dengan ketentuan bahawa tukang sihir akan melakukan berbagai keharaman atau kesyirikan dengan ganjaran pemberian pertolongan syaitan kepadanya dan ketaatan untuk melakukan apa saja yang dimintanya.

Ensiklopedia ini membentangkan selok-belok perbuatan sihir dengan menggunakan bantuan jin dan memaparkan kepada para pembaca tipu helah yang digunakan tukang sihir bagi menjayakan perubatan mereka dan mengaburkan mata orang awam serta meletakkan bayaran yang lumayan dalam pekerjaan tersebut.

Semoga dengan pembacaan ini dapat memberikan penjelasan dan meningkatkan kesedaran dalam kalangan masyarakat bahayanya perbuatan sihir sehingga boleh memesongkan akidah seseorang serta bertambah keimanan setiap Muslim dalam beriman kepada Allah SWT bagi menghindari diri daripada terpengaruh dengan perbuatan sihir.

Write a review

Ensiklopedia Sihir

Ensiklopedia Sihir

Penulis : Dr. Ibrahim Kamal Adham