Reduced price! Rahsia Kelebihan Zikir Al-Hidayah Expand

Rahsia Kelebihan Zikir

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Amru Khaled

More details

RM11.40

RM12.00

-5%

Tajuk : Rahsia Kelebihan Zikir
Penulis : Amru Khaled
Harga : RM12.00
ISBN : 9789673680238

Sinopsis
"Kerana itu, ingatlah kamu kepada-Ku, nescaya Aku ingat (pula) kepadamu dan bersyukurlah kepada-Ku dan janganlah kamu mengingkari (nikmat) Ku." ( al-Bagarah : 152 )
"Wahai orang yang beriman! Ingatlah kepada Allah, dengan mengingati (nama-Nya) sebanyak-banyaknya. Dan bertasbihlah kepada-Nya pada waktu pagi dan petang. Dialah yang member rahmat kepadamu dan para malaikat-Nya (memohon keampunan untukmu), agar Dia mengeluarkan kamu daripada kegelapan kepada cahaya (yang terang). Dan Dia Maha Penyayang kepada orang yang beriman."
(al-Ahzab :41-43)

Banyak sekali ayat-ayat al-Quran dan hadis-hadis yang menuntut untuk memperbanyakkan berzikir. Kelebihan berzikir ini bukan hanya dilihat dari sudut agama sahaja. Dan sudut sains banyak kajian dilakukan telah membuktikan bahawa kesan dan impale berzikir kepada otak manusia amat menakjubkan. Dengan berzikir ia mampu mengaktifkan otak dan saraf. la dapat memberi kecergasan, kesegaran dan meningkat kemampuan otak manusia. Selain itu ia dapat membantu otak kita agar lebih fokus dan aktif.

Terdapat banyak lagi rahsia kelebihan zikir yang belum kita ketahui atau mungkin kita sudah lupa. Semoga dengan mengetahui serba sedikit tentang kelebihannya kita akan sentiasa mengamalkannya dan mengingati Allah s.w. t.

Write a review

Rahsia Kelebihan Zikir

Rahsia Kelebihan Zikir

Penulis : Amru Khaled