PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN

SILA TEBUS DI SINI

Reduced price! New 100 Keistimewaan Malam & Hari Jumaat Expand

100 Keistimewaan Malam & Hari Jumaat

Al Hidayah Al Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Al-Imam Jalaluddin As-Suyuti

More details

RM26.60

RM28.00

-5%

Tajuk : 100 Keistimewaan Malam & Hari Jumaat
Penulis : Al-Imam Jalaluddin As-Suyuti
Harga : RM28.00
ISBN : 9789674390433

Sinopsis
Buku ini adalah terjemahan daripada dua buah karya asal Bahasa Arab oleh Imam Jalaluddin Abdul Rahman as-Sayuti dan ulasannya oleh al-Ustaz Muhammad Riyadh al-Malih, bertajuk Khushushiyyat Yaum Al-Jumuah.

Sesungguhnya hari Jumaat itu adalah penghulu bagi segala hari dan mempunyai banyak keistimewaan. Sebanyak 100 keistimewaan malam dan hari Jumaat telah berjaya dihimpunkan oleh Imam as-Sayuti di dalam kitab ini.

Antara lain buku ini menjelaskan bahawa Jumaat adalah Hari Raya mingguan bagi umat Islam, Neraka Jahannam tidak menggelegak dan pelupusan dosa pada hari Jumaat, orang yang mati pada malam atau siang hari Jumaat selamat daripada seksa kubur, segala roh berkumpul pada hari Jumaat, ia adalah hari pengampunan, hari pembebasan dan juga mempunyai ketika yang mustajab.

Untuk mengetahui lebih lanjut apakah keistimewaan-keistimewaan lain dalam buku ini yang mencapai sehingga 100 kelebihan, teruskan membaca dan meraih ilmu melaluinya agar kita dapat meningkatkan amal ibadat kita setiap masa lebih-lebih lagi pada malam dan siang hari Jumaat.

Write a review

100 Keistimewaan Malam & Hari Jumaat

100 Keistimewaan Malam & Hari Jumaat

Penulis : Al-Imam Jalaluddin As-Suyuti