Reduced price! Keajaiban Sains Dalam Hadis Expand

Keajaiban Sains Dalam Hadis

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Dr. Zaghlul Al-Najjar

More details

RM55.10

RM58.00

-5%

Tajuk : Keajaiban Sains Dalam Hadis
Penulis : Dr. Zaghlul Al-Najjar
Harga : RM58.00
ISBN : 9789675274121
Mukasurat : 591
Berat :

Sinopsis
Di pasaran, kita boleh dapati dengan banyak sekali buku-buku yang menceritakan tentang "Keajaiban Sains Dalam Al-Quran". Namun amat jarang dan sukar kita temui buku-buku yang mendedahkan tentang "Keajaiban Sains Dalam Hadis."

Kelahiran Rasulullah s.a.w yang membawa rahmat dan sinar cahaya ke seluruh alam bukan sahaja untuk mengeluarkan manusia daripada kegelapan kepada cahaya, bahkan lebih dari itu. Nabi Muhammad s.a.w juga memberi penekanan serius kepada ilmu pengetahuan yang merangkumi imu-ilmu duniawi dan ukhrawi. Ilmu-ilmu ukhrawi menjurus aspek-aspek aqidah, ibadah, muamalat, munakahat dan perundangan Islam. Manakala ilmu-ilmu dunia meliputi aspek ekonomi, politik, sosial, sains dan lain-lain lagi.

Buku "Keajaiban Sains Dalam Hadis" ini menyelusuri aspek-aspek perubatan dan sains yang terdapat dalam hadis-hadis Nabi s.a.w. Buku ini perlu dibaca oleh seluruh umat Islam kerana ia akan membekalkan kepada mereka pelbagai maklumat berkaitan, yang bukan sahaja mampu menambah ilmu pengetahuan, bahkan mampu meningkatkan keimanan dan kecintaan kita kepada Rasulullah s.a.w, kekasih Allah.


Write a review

Buku Aktiviti Bahasa Arab Tahun 1 Sekolah Kebangsaan

Penulis : Mohd Zuhir bin Abdul Rahman, Abdul Samad bin Abdoll Aziz