Reduced price! Aku Buku Dan Cinta Al-Hidayah Expand

Aku Buku Dan Cinta

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Dr. Aidh bin Abdullah Al-Qarni

More details

RM15.30

RM17.00

-10%

Tajuk : Aku Buku Dan Cinta
Penulis : Dr. Aidh bin Abdullah Al-Qarni
Harga : RM17.00
ISBN : 9789675274107
Mukasurat : 282
Berat : 0.5kg
Saiz : 5.5 x 8.25in

Sinopsis
Ibn ‘Aqil menceritakan tentang dirinya: “Aku berusaha sekuat tenagaku memangkas waktu kesibukanku yang lain demi menjaga waktu agar dapat membaca lebih banyak. Aku rela tidak makan roti dan hanya makan manisan dengan secawan air, kerana jika aku makan roti, maka banyaklah masaku yang terbuang.”

Sayangnya pada zaman sekarang ini, masyarakat kita nampaknya lebih gemar sibuk mengurus hartanya daripada ilmu. Jangankan satu hari, satu jam, rasanya berat bagi mereka untuk meluangkan waktu menuntut ilmu. Pada zaman sekarang, seseorang akan lebih dihormati ketika dia mempunyai banyak harta benda. Ini merupakan keadaan yang membuatkan muka kita berkerut sedih.

Kita adalah umat “iqra” dan semestinya kita menjadi bangsa yang rajin membaca bagi meraih kejayaan dalam segala aspek kehidupan di dunia ini. Buku ini menceritakan kepada anda bagaimana kisah-kisah ilmuwan dan tokoh muslim memperoleh kejayaan dan menghasilkan karya-karya agung lantaran mereka rajin membaca. Dengan membaca buku ini diharapkan anda lebih terdorong dan termotivasi untuk lebih banyak membaca. Selamat membaca!

Write a review

Pengetahuan Wajib Setiap Muslim

Penyusun : Ustaz Seman bin Haji Ja’far