Reduced price! Aqidah Ahli Sunnah Wal-Jamaah Expand

Aqidah Ahli Sunnah Wal-Jamaah

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Ustaz Hj. Manshurddin Batu Bara

More details

RM14.25

RM15.00

-5%

Tajuk : Aqidah Ahli Sunnah Wal-Jamaah
Penulis : Ustaz Hj. Manshurddin Batu Bara
Harga : RM15.00
ISBN : 9789839188769

Sinopsis
Tauhid adalah tercermin dalam kesaksian tidak ada Tuhan selain Allah dan Muhammad adalah utusan Allah.

Tidak ada yang berhak disembah melainkan Allah SWT dan syariat Rasulullah SAW yang diterima dari Allah SWT. Insan yang bertaqwa memulai hidupnya dengan tauhid hidup tenteram.

Di dalam ringkasan tauhid ini tersimpan segala aspek kehidupan manusia. Tauhid menjadikan keperibadian seseorang penuh dengan hiasan sumber kekuatan. ketenteraman serta mengukuhkan aqidah yang benar dan tidak mudah terpesong dari landasan tauhid d.an aqidah sebenar. Apabila dibaca dan dipelajari, difahami dengan betul. Didalam buku ringkasan Tauhid ini mengandungi dalil Nagli dan Agli laitu mengikut Al-Quran dan Hadis serta aqli (logika) mengikut akal.Br> Ringkasan Tauhid ini mengikut Ayidah Ahlus sunnah Wal Jamaah. Makrifatullah lebih besar dari sinaran matahari kerana matahari hanya bersinar seketika, apabila malam sinarannya pun hliang.

Sedangkan makrifatullah itu tetap bersinar slang dan malam malah ketika mal.am cahayanya semakin berkilauan.

Semoga buku ini dapat memberikan sedikit bimbingan tentang sifat-sifat yang wajib, mustahil dan yang harus bagi Allah dan Rasul Nya untuk kita mendekatkan din dengan Ilahi Rabbi. InsyaAllah.


Write a review

Persoalan Islam Liberal : Menjawab Islam Liberal

Penulis : Ahmad Yumni Abu Bakar, Mohd Fairuz Jamaluddin