Reduced price! Keajaiban Ruqyah Dalam Menyembuhkan Sesuatu Penyakit Expand

Keajaiban Ruqyah Dalam Menyembuhkan Sesuatu Penyakit

Al Hidayah Al Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Abdullah Bin Muhammad As-Sadhan  

More details

RM8.00

RM10.00

-20%

Tajuk : Keajaiban Ruqyah Dalam Menyembuhkan Sesuatu Penyakit  
Penulis : Abdullah Bin Muhammad As-Sadhan 
Harga : RM10.00
ISBN : 978-967-046-513-5
Mukasurat: 211

Sinopsis
Selain daripada perubatan moden banyak perubatan lain yang menjadi alternatif kepada semua. Bagi umat Islam khususnya perubatan Ruqyah adalah rawatan penyembuhan yang menjadi pilihan. Ini kerana ia selari dengan akidah dan keyakinan umat Islam itu sendiri. Penggunaan bacaan ayat-ayat suci al-Qur’an tanpa menggunakan bahan-bahan yang meragukan malah dijaga dengan rapi pergaulan di antara lelaki dan perempuan mengikut ketetapan Islam.

Banyak perubatan alternatif lain yang menggunakan jampi serapah yang menyeru kuasa-kuasa tertentu atau kuasa mistik untuk menyembuhkan penyakit. Serta meminta pesakit untuk menyediakan pelbagai bahan yang kadang-kadang sukar dan mahal untuk didapatkan. Malah ada juga yang meminta wang pengeras yang banyak. Ini perlu kita hindarkan kerana ada unsur syirik dan penipuan di situ.

Oleh itu dalam Islam telah menyediakan perubatan yang menggunakan ayat-ayat suci al-Qur’an dan doa untuk memohon kesembuhan daripada Allah S.W.T. Ini kerana kita mesti yakin bahawa hanya Allah sahajalah yang memberi kesembuhan untuk setiap penyakit yang diturunkan.

Write a review

Kaedah Merawat Susuk

Dato’ Dr. Haron Din, Tuan Haji Mokhtar Kassan, Azizan Ramly