Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Mendidik Hati Mendekati Ilahi Expand

Mendidik Hati Mendekati Ilahi

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Imam Al-Ghazali 

More details

RM35.10

RM39.00

-10%

Tajuk : Mendidik Hati Mendekati Ilahi 
Penulis : Imam Al-Ghazali 
Harga : RM39.00
ISBN : 978-967-026-770-8
Mukasurat : 463

Sinopsis
“Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah) bahawasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila dia memohon kepadaKu, maka hendaklah mereka memenuhi (segala perintah)Ku dan hendaklah mereka beriman kepadaKu agar mereka selalu berada dalam kebenaran.” (Al-Baqarah : 186)

Allah itu amat dekat dengan kita, cuma terkadang kita sering menjauhkan diri daripada-Nya. Didik dan pujuk hati kita untuk lebih mendekatinya. Belai dan pupuk jiwa kita untuk sentiasa mengingati-Nya. Allah akan mengabulkan permohonan dan doa orang yang berdoa kepada-Nya. Dan kita hendaklah mentaati dan melaksanakan segala perintah dan larangan-Nya.

Di dalam buku ini Imam Al-Ghazali memberikan kita panduan dan tip untuk mendekatkan hati kita kepada Ilahi. Keutamaannya adalah pada pelaksanaan yang fardu dan wajib. Mematuhi perintah dan meninggalkan larangan-Nya. Semoga dengan panduan dan tip yang terkandung di dalam buku ini dapat kita amalkan dan kongsikan bersama saudara-saudara kita.

Write a review

Nabi Khidir A.S. Super Misteri

Penulis : Khalifi Elyas Bahar