PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN 15% 

SILA KLIK DI SINI

Reduced price! Kesalahan Sedekah Yang Membuatmu Tidak Kaya Expand

Kesalahan Sedekah Yang Membuatmu Tidak Kaya

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Abdul Hamid

More details

RM7.60

RM8.00

-5%

Tajuk : Kesalahan Sedekah Yang Membuatmu Tidak Kaya
Penulis : Abdul Hamid
Harga : RM8.00
ISBN : 9789670465531

Sinopsis
Harta yang kita miliki dan perolehi itu bukanlah hak milik kita secara totalnya. Terdapat hak orang lain di dalamnya. Ini telah ditegaskan berkali-kali di dalam Al-Qur'an dan Hadis, berkisar tentang perkara tersebut. Juga ditegaskan tentang bersedekah, suatu ibadah yang, begitu besar- sekali keajaibannya. Menariknya bersedekah ini tidak pernah rnembuatkan kita jatuh miskin atau melarat. Tetapi sebaliknya, ia akan membuatkan orang bersedekah itu semakin kaya.

Namun begitu, terdapat beberapa perkara yang perlu kita perhati dan teliti ketika bersedekah ini. Misalnya, jika Mat kita salah maka akan siasialah sedekah kita. Untuk menghindari pelbagai kekeliruan itu, maka buku im adalah rujukan terbaik kita agar sedekah kita besar manfaat dan barakahnya.

Marilah kita jadikan sedekah ini sebagai amalan kebiasaan. Ikhlaskanlah diri kita apabila kita menghulurkan tangan memberi sedekah atau bantuan. Janji Allah itu benar, semoga setiap amalan yang kita kerjakan diberikan ganjaran yang terbaik oleh Allah. Amin

Write a review

Kesalahan Sedekah Yang Membuatmu Tidak Kaya

Kesalahan Sedekah Yang Membuatmu Tidak Kaya

Penulis : Abdul Hamid