Reduced price! Momento Expand

Momento

Tarbiah Sentap Tarbiah Sentap

Tarbiah Sentap

New

Penulis : Adnin Roslan, Shukery Azizan, Qamarul Nazrin, Hakim Sufian, Muaz Faris

More details

This product is no longer in stock

RM22.50

RM25.00

-10%

Tajuk : Momento
Penulis : Adnin Roslan, Shukery Azizan, Qamarul Nazrin, Hakim Sufian, Muaz Faris
Harga : RM25.00
ISBN : 9789670645520

Sinopsis
Ini adalah kisah kami, momento kami sepanjang hidup. Setiap orang ada kisah hitamnya, dan setiap orang yang berubah, ada detik manis yang akan di simpan sampai bila-bila.

MOMENTO adalah kisah hidup kami. " Sometimes, the people with the worst past, create the best future... " -Umar AlKhattab-

Ada di kalangan kami, dahulunya pernah dibuang sekolah, pernah masuk kes polis, derhaka pada ibu bapa, tidak solat dan jauh dari agama.

Ada di kalangan kami, dahulunya langsung tak menghargai nikmat agama, melarikan diri dari hidayah, buruk akhlak, mencuri, dan pernah diragging.

Ada di kalangan kami yang pernah terjebak dengan video lucah, merosakkan harta benda sekolah, keluar masuk bilik disiplin, dan sering mencarut.

Ada di kalangan kami, dahulunya tidak tahu matlamat hidup, jiwa kosong, hanyut dengan hiburan haram, dan tenggelam dalam lautan percintaan yang menghancurkan.

Ada di kalangan kami, dahulunya sombong, ego, tertipu dengan diri sendiri, biadap, kurang ajar pada guru, pemalas, dan bagaikan tiada harapan untuk berubah. ITU KISAH DULU.

Kini, ada di kalangan kami, berjaya menghafal 30 juzuk AlQuran, mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan dan degree, memberi ceramah, usahawan berjaya, harapan keluarga, telah tenggelam dalam dakwah dan tarbiah, menjadi ustaz, dan, telah mengasaskan page 'Tarbiah Sentap'. Kami telah bertaubat. Kami telah berubah. " Kalau kami mampu berubah, korang takkan tak boleh?

Tarbiah Sentap

Write a review

Oh! Mudahnya Jahit Jubah

Penulis : Yasalma