Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Di Sebalik Ikhwan Muslimin Expand

Di Sebalik Ikhwan Muslimin

PTS PTS

PTS

New

Penulis : Youssef Nada, Douglas Thompson

More details

This product is no longer in stock

RM14.95

RM29.90

-50%

Tajuk : Di Sebalik Ikhwan Muslimin
Penulis : Youssef Nada, Douglas Thompson
Harga : RM29.90
ISBN : 978-967-366-205-0

Sinopsis
Youssef Nada, seorang tokoh yang disegani dalam Ikhwan Muslimin menyanggah pembohongan serta mitos dan memberitahu:

Mengapa pengebom berani mati adalah sah.

Mengapa wanita Islam tidak perlu memakai burkha dan digalakkan menyertai politik.

Bahawa Al-Qaeda adalah satu kumpulan kecil yang terdiri daripada orang gila, dan ia adalah satu fenomena Barat yang terlalu dibesar-besarkan.

Bahawa orang Islam, Kristian dan Yahudi mesti belajar hidup bersama rukun dan damai.

Bahawa undang-undang syariah telah dirampas oleh puak pelampau.

Umat Islam kini bergerak dengan jet-bukan unta-. Islam sesuai untuk abad ke-21 dan pengikut mesti menyesuaikan diri.

Bahawa ulama Islam tidak menggunakan otak mereka sejak abad ke-12.

Bahawa memerintah negara-negara Islam dengan harta pusaka adalah pengkhianatan terhadap Islam dan umat Islam.

Palestin dan Israel sebagai adalah dua buah negara adalah sesuatu yang tidak akan berjaya.   

Ini adalah biografi sah tentang Youssef Nada, seorang lelaki yang mengetahui paling banyak kisah separuh abad yang penuh dengan kemarahan dan revolusi. Beliau melalui situasi peperangan, keganasan sejagat, dan krisis antarabangsa yang kompleks. Beliau terlibat dalam peristiwa-peristiwa ini. Beliaulah saksi sebenar sejarah apabila mengambil bahagian dan menggunakan pengaruhnya dalam peristiwa-peristiwa yang membentuk sejarah.
 
Youssef Nada tidak pernah menjanjikan jawapan, tetapi menawarkan penyelesaian paling sesuai menerusi idea dan falsafah. Beliau telah berpegang pada idea dan falsafah ini sepanjang hidupnya sebagai duta alasan, pendamai, dan duta luar yang sesungguhnya untuk Ikhwan Muslimin. Ikhwan Muslimin mempunyai keahlian lebih daripada seratus juta di seluruh dunia. Berjuta-juta ahli kumpulan ini memegang jawatan penting di Amerika Syarikat, United Kingdom, dan di seluruh benua Eropah.
 
Beliau memiliki naluri dan pemikiran yang jelas dan tegas. Beliau seolah-olah dapat merasakan berlakunya peristiwa seperti keganasan Lockerbie di Scotland, 'latihan' serangan hebat September 11 terhadap Amerika dan pengeboman Julai 7 di London, masalah Iran-Contra, penculikan Terry Waite di Beirut, dan pelbagai kejadian ngeri yang menyentuh hidup banyak individu dan sesuatu bangsa.
.
Beliau terlibat dalam semua aspek "Kebangkitan Arab" di Mesir, termasuklah musim pilihan raya yang mana Ikhwan Muslimin akan berkuasa. Youssef Nada telah dan sehingga sekarang merupakan rahsia tersembunyi di hati Timur Tengah; bahagian puzzle yang tiada sesiapa dapat temui. Keadaan ini lebih selamat. Selepas 9/11 Nada yang sebelum ini dikenali di seluruh dunia sebagai tokoh kemanusiaan, telah dilabel sebagai pengganas antarabangsa dan disenaraikan seperti tersebut oleh Amerika dan UN.
 
Youssef Nada percaya bahawa apabila beliau dikenali sebagai utusan asing politik antarabangsa Ikhwan Muslimin, semua agensi perisikan antarabangsa mula menentang beliau. Sekarang, beliau membuat keputusan untuk keluar dan memberitahu kisah sebenar hidupnya.

Bab 1 Kelahiran Ikhwan
Bab 2 Ulama Penjara
Bab 3 Pasang Tali Pinggang Keselamatan Anda
Bab 4 Perjalanan Terakhir Shah
Bab 5 Petir di Padang Pasir
Bab 6 Panglima Perang
Bab 7 Revolusi dan Resolusi
Bab 8 Kewangan dan Keimanan
Bab 9 Dialog Berbahaya
Bab 10 Ikhtiar yang Mustahil
Bab 11 Kejayaan yang Lewat
Bab 12 Kekeliruan Hikmah
Bab 13 Hantu dan Bisikan
Bab 14 Perjuangan
Bab 15 Kebebasan yang Muflis
Bab 16 Keselesaan yang Dingin
Bab 17 Menunggu Keadilan
Bab 18 Tunjukkan Saya Wang
Bab 19 Permulaan Baru
Bab 20 Viva Nada
Penghargaan

==============================================

REVIEW
Mutiara yang indah hanya terhasil di bawah tekanan tinggi di dasar laut. Ahli Ikhwan Muslimin di Mesir adalah mutiara yang memancarkan keindahan Islam ke seluruh dunia. Mereka ditindas dan diseksa dengan cara yang sangat kejam. Namun, seksaan ini bukan melemahkan, malah makin menguatkan perjuangan mereka.

Mereka mengikat ahli Ikhwan Muslimin pada palang. Mereka merotan, memukul, dan memotong badan ahli Ikhwan Muslimin dengan pisau kecil. Ketulan daging yang dipotong berselerakan. Ada yang diikat, dipotong kemaluannya dan dibakar seluruh tubuhnya. Inilah sebahagian daripada peristiwa ngeri dan menyayat hati yang disaksikan sendiri oleh Youssef Nada sepanjang beliau dikurung dalam penjara.

Youseff Nada adalah satu daripada mutiara berharga dan aset Ikhwan Muslimin yang paling bernilai. Beliau adalah perancang strategik kewangan Ikhwan Muslimin, menjadi wakil perunding bagaikan "menteri luar" Ikhwan Muslimin, dan beliau menguasai empayar bisnes yang bernilai berbilion-bilion dolar Amerika. Beliau adalah tokoh Ikhwan Muslimin yang paling besar pengaruhnya dalam menentukan hala tuju Ikhwan di peringkat antarabangsa.

Youssef Nada digelar sebagai "jurubank Al-Qaeda" oleh George W. Bush. Secara terbuka, beliau dikatakan sebagai "bapa syaitan". Beliau kekal disenaraikan sebagai pengganas oleh Amerika, walaupun PBB sudah membersihkan namanya. Sejak berusia 17 tahun, beliau bertindak di belakang tabir Ikhwan Muslimin untuk kelangsungan pertubuhan Islam yang paling tersusun dan kontroversi di dunia ini.

Write a review

Di Sebalik Ikhwan Muslimin

Di Sebalik Ikhwan Muslimin

Penulis : Youssef Nada, Douglas Thompson