Reduced price! Mushaf Al-Furqan : Pelangi Expand

Mushaf Al-Furqan : Pelangi

PTS PTS

PTS

New

Penulis : PTS Darul Furqan

More details

This product is no longer in stock

RM52.25

RM55.00

-5%

Tajuk : Mushaf Al-Furqan : Pelangi
Penulis : PTS Darul Furqan
Harga : RM55.00
ISBN : 955-568-0700-20-3 
Mukasurat : 624

Sinopsis
Mushaf Al-Furqan edisi Pelangi ini Al-Quran terbaru keluaran PTS. Terdapat 100% halaman berwarna dengan 10 gabungan warna menarik. Ia juga dilengkapi dengan ciri unik dan dilengkapi panduan tajwid yang disediakan di bahagian belakang mushaf. Dengan saiz yang sederhana optimum, iaitu 5.5”x7.5” menjadikan Al-Quran ini lebih praktikal dan sesuai dibawa ke mana-mana sahaja walaupun ketika kembara. Ciri lain yang ringan dan mudah dibawa menjadikannya teman pelengkap setiap individu.

Selain ciri-ciri fizikalnya yang praktikal, ciri-ciri dalamannya juga diolah dengan teliti bagi menepati keperluan pembaca. Teks ayat Al-Quran ini adalah berdasarkan format mushaf Madinah edisi terbaru. Ia juga turut dilengkapi Asma Ul-Husna yang disediakan di bahagian hadapan dan belakang naskhah ini.

Naskhah ini ditampilkan khas dengan dua warna eksklusif iaitu warna hitam dan putih sebagai seleksi yang menepati warna pilihan tidak mengira jantina. Susun atur dalamannya juga berkonsepkan batik dan dicetak menggunakan kertas eksklusif khas bagi jaminan kualiti meliputi kandungan dan ciri luaran.

Isi Kandungan
1. Asma Ul-Husna

2. Surah Al-Fatihah - Surah An-Nas

3. Doa Khatam Al-Quran

4. Keterangan Tanda-Tanda Dalam Mushaf

5. Tanda-Tanda Waqaf

6. Adab-Adab Membaca Al-Quran

7. Asma Ul-Husna

Write a review

Mushaf Al-Furqan : Pelangi

Mushaf Al-Furqan : Pelangi

Penulis : PTS Darul Furqan