Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Tip Sihat Ke Tanah Suci Expand

Tip Sihat Ke Tanah Suci

PTS PTS

PTS

New

Penulis : Mohd Sufian Sulaiman

More details

This product is no longer in stock

RM13.50

RM15.00

-10%

Tajuk : Tip Sihat Ke Tanah Suci
Penulis : Mohd Sufian Sulaiman
Harga : RM15.00
ISBN : 978-967-366-153-4
Mukasurat : 144

Sinopsis
Haji adalah rukun Islam kelima. Tidak seperti rukun Islam yang lain, ibadat haji menuntut pelbagai bentuk persediaan yang menjangkau aspek harta benda, pengurusan masa, rohani, mental, dan fizikal secara menyeluruh. Ia bukan waktu bagi bersenang-lenang, membeli-belah, bersantai, ataupun berniaga, tetapi semuanya dipusatkan bagi menyatakan rasa kehambaan kepada-Nya.

"Safa dan Marwah itu ialah sebahagian daripada syiar agama Allah; maka sesiapa yang menunaikan ibadat Haji ke Baitullah, atau mengerjakan Umrah, maka tidak menjadi salah dia bersai antara keduanya. Dan sesiapa yang sukarela mengerjakan perkara kebajikan, maka Allah memberikannya balasan pahala, Dia Maha Mengetahui." (Surah al-Baqarah, ayat 158)

Bersenam menjadikan kita sihat. Kesihatan menjadikan kita berjaya. Ini adalah fitrah kehidupan. Dalam apa pun perkara, ia mesti berpandukan ilmu dan tip-tip daripada sumber yang betul. Terutama dalam urusan ibadat. Buku Tip Sihat ke Tanah Suci ini adalah sumber timely sebagai panduan untuk berjaya menerusi senaman yang betul.

Write a review

Tip Sihat Ke Tanah Suci

Tip Sihat Ke Tanah Suci

Penulis : Mohd Sufian Sulaiman