Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Beijing, Aku Cinta Dia! Expand

Beijing, Aku Cinta Dia!

Penulisan2u Penulisan2u

Penulisan2u

New

Penulis : Ania Malna

More details

RM31.50

RM35.00

-10%

Tajuk : Beijing, Aku Cinta Dia!
Penulis : Ania Malna
Harga : RM35.00
ISBN : 978-967-0567-55-6

Sinopsis
AFRINA IMANI, si gadis kaya yang manja dan suka memberontak. Hitam katanya, maka hitamlah. Putih katanya, haruslah putih. Jika tidak diikutkan kehendaknya, pasti rajuk menjadi teman. Kebahagiaan yang dibina bersama tunang tercinta, musnah sebelum lafaz akad terucap. Dia kecewa lalu membawa diri ke Beijing. Sendirian di bumi asing tentunya sukar buat gadis manja ini, namun takdir menemukannya dengan UMAR YUSUF.

“Sebab awak... Umar jahat!” – IMANI.

“Kalau saya jahat, dah lama saya jual awak tepi jalan. Saya lelong.” – UMAR.

Afrina Imani dan Umar Yusuf bukan lagi seperti anjing dengan kucing, tetapi Doraemon dan Giant. Pantang bertentang wajah, pasti ada sahaja motif untuk berperang. Berkali-kali Afrina Imani bertemankan rajuk dek Umar Yusuf, namun perasaan benci tidak pernah hadir. Setelah agak lama di bumi Beijing, Afrina Imani akur dan pulang ke Malaysia. Kehadiran Tengku Ashraf benar-benar mengganggu ketenteraman Afrina Imani.

Cinta yang dihulur tidak mampu diterima kerana seseorang sudah check-in ke dalam hatinya.

“Andai saya terpaksa hilang awak demi kebahagiaan awak, demi senyuman awak, demi masa depan awak, saya sanggup. Andai awak membenci saya untuk seratus tahun sekalipun, saya sanggup asalkan awak bahagia dengan keluarga awak.” – IMANI.

Ada rahsia yang terpaksa disimpan oleh Afrina Imani. Ada janji yang harus dikotakan. Ada hati yang perlu dijaga. Ada cinta yang harus dikorbankan. Semua itu terlalu menyesakkan dadanya, namun ia menjadikannya lebih matang.

“Saya mungkin mampu untuk maafkan awak, tapi saya tak dapat terima apa yang awak buat ni. Saya terasa macam orang bodoh sebab saya percayakan awak. Saya tahu apa yang terbaik untuk hidup saya. Jadi, tolong jangan campur tangan dalam hal saya. Awak pergilah.” – UMAR.

Umar Yusuf adalah satu anugerah yang terlalu indah buat Afrina Imani, namun apakah dia mampu merelakan ‘anugerah’ itu pergi menjauh meninggalkannya? 

Write a review

Hijrah Cinta, Kerana Dia

Penulis : Fieyta An Nisa