PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN

SILA TEBUS DI SINI

Reduced price! Bercakap Dengan Jin (Jilid 2) Expand

Bercakap Dengan Jin (Jilid 2)

Nafiela Books Nafiela Books

Nafiela Books

New

Penulis : Tamar Jalis

More details

This product is no longer in stock

RM24.51

RM25.80

-5%

Tajuk : Bercakap Dengan Jin (Jilid 2)
Penulis : Tamar Jalis
Harga : RM25.80
ISBN : 978-967-105-482-6
Mukasurat : 394

Sinopsis
Kerana sering mendampingi datuknya di mana-mana, secara senyap-senyap Tamar Jalis (TJ) mengutip dan menghimpun pengalaman, lalu diabadikan dalam Siri Bercakap Dengan Jin (SBDJ) yang berjaya memukau ribuan pencinta kisah seram.

Kini, TJ muncul kembali bersama siri buku-buku SBDJ. Bukan hasrat TJ mengajak pembaca mempercayai perkara-perkara tahyul. Tetapi, sekelumit pengalaman bersama datuk meyakinkan, bahawa sesuatu yang tidak terjangkau oleh akal manusia akan berlaku sekiranya diizinkan oleh Allah.

Mungkin ada yang berpendapat SBDJ sebuah dongeng di zaman moden yang sengaja diadda-adakan. Mungkin ada yang tidak beranggapan sedemikian. Walau apa pun terpulanglah kepada diri masing-masing.

Sesungguhnya syaitan dan iblis telah wujud lebih awal dari manusia dan berazam untuk menjahanamkan anak Adam. Kerana manusia itu makhluk Allah yang teristimewa, Allah memberikan kekuatan kepada manusia untuk menghalang perbuatan syaitan dan iblis terhadap manusia dengan kekuatan iman dan takwa.

Tanpa iman dan takwa, manusia akan jadi hamba syaitan dan iblis. Inilah gambaran yang dijalin oleh TJ dalam SBDJ yang secara tidak langsung mengajak pembaca berfikir untuk mencari sesuatu yang baik agar menjadi manusia sempurna mengkagumi dan menghayati kebesaran Allah.

Write a review

Venom Suria

Penulis : Mazni Aznita