Reduced price! Mahabbah Terindah Adam & Hawa Kaseh Aries Publication Expand

Mahabbah Terindah Adam & Hawa

Kaseh Aries Publication Kaseh Aries Publication

Kaseh Aries

New

Penulis : Cik Tet

More details

Warning: Last items in stock!

RM27.00

RM30.00

-10%

Tajuk : Mahabbah Terindah Adam & Hawa
Penulis : Cik Tet
Harga : RM30.00
ISBN : 9789672035206

Sinopsis
Kerana cemburu, dia bertindak di luar kewarasan. Harga diri si gadis menjadi taruhan. Akibatnya, Adam terpaksa berhadapan dengan sebuah kehilangan. Puas dicari, namun si dia terus hilang tanpa jejak.

Meninggalkan Adam dengan sebuah penyesalan yang maha besar dan buat dia hampir rebah.

Tiga tahun berlalu, takdir mempertemukan mereka dalam satu pertemuan yang tak diduga. Si dia muncul kembali di depan mata, namun hadirnya bukan bersendirian. Ada si comel yang petah berkata-kata menemani cinta hatinya. Melihat iras wajah itu, hati kuat mengatakan kebenaran.

“Kenapa sembunyikan semua ni dari abang? Tak cukup lagi ke tiga tahun Hawa hukum abang?”- Adam

“Sepuluh tahun pun belum tentu cukup untuk saya lenyapkan kebencian saya pada awak. Jangan pernah merayu kemaafan daripada saya selagi awak tak jumpa dan cantum balik serpihan hati saya yang awak dah hancurkan dengan teruk.”- Hawa

Kerasnya hati seorang Hawa Nafisa begitu sukar untuk dilenturkan. Adam kian terdesak, lebih-lebih lagi bila ada jejaka lain yang cuba untuk dekat dengan angelnya. Harapannya kini untuk hanya pada si comel, yang menjadi tali pengikat mereka berdua.

“Mama tak atap ime acih pun? Epatyah tium. Baji muahh tat papa.”- Suri Dahlia

“Abang akan jaga anak kita dengan seluruh jiwa dan nyawa abang seperti mana teguhnya kasih abang pada mamanya Suri. Yang sayang kena tahu, cinta Adam pada Hawanya takkan pernah mati.”- Adam

Hari-hari dihidangkan dengan kata-kata cinta dan sayang, hati yang keras cair juga akhirnya. Bahagia dibina, namun masih ada yang dengki dan cemburu. Rumah tangga mereka kembali diuji dengan fitnah. Fitnah yang sekali lagi mencipta jarak antara mereka.

“Walau sebesar mana dugaan untuk kita, cinta itu takkan terhakis dari hati abang. Jarak, bukan penamat kasih kita. Aliran masa, takkan menghanyutkan cinta dalam hati abang. Kerana cinta seorang Adam, akan tetap untuk Hawanya.”

Mampukah Adam dan Hawa mempertahankan mahabbah terindah mereka kali ini?

Kaseh Aries Publication

Write a review

Menantu Komando Pencen

Penulis : Cik Tet