Reduced price! Meniti Batas Waktu Expand

Meniti Batas Waktu

Karystos Creative Karystos Creative

Karystos Creative

New

Penulis : Masraden Md

More details

This product is no longer in stock

RM24.70

RM26.00

-5%

Tajuk : Meniti Batas Waktu
Penulis : Masraden Md
Harga : RM26.00
ISBN : 978-967-12084-6-5
 
Sinopsis
Rumahtangga yang Aden bina bersama Tasya hancur berkecai akibat kecurangan Tasya yang ada hubungan sulit dengan Jamal.  Adenjuga cuai dalam tugasnya sebagai seorang suami.  Hidup Aden di tengah kota raya bersama Raini bekas isteri kawannya Zahari yang merengkok dalam penjara membuat Aden menjadi semakin rakus dengan nafsunya.

Cinta pertamanya yang gagal dibina semula dengan Safia juga menemui kehancuran kerana Safia dikahwinkan oleh orang tuanya dengan lelaki lain.  Aden mencari hidup bebas.  Akhirnya dia membuka sebuah syarikat yang dimodali oleh Tuan Kamil dan Datin Zainun dimana kedua insan ini yang tidak pernah kenal penat dalam mengejar kejayaan dan disulam dengan nafsu serakah.

Aden terus berlari mencari cintanya sewaktu dia hadir di JB.  Juraidah mengisi kekosongan hidupnya.  Dia berjanji akan berubah menjadi insan yang baik tetapi gagal lagi dalam mendirikan mahligai cintanya.  Aden sedar bila dia kesepian.  Dia kembali bertaubat dan mahu mengambil Datin Zainun yang telah berpisah dengan suaminya, Datuk Bakarin seorang ahli perniagaan yang kukuh kedudukannya.

Tuan Kamil yang berpura-pura hidupnya menjangkau kuasanya dari satu tempat ke satu tempat.  Dalam penggantungan harapannya pada Datin Zainun, dia juga tidak pasti akan berjaya atau tidak.

Kisah ini memaparkan betapa sukarnya hendak memiliki sebuah kasih sayang yang benar-benar bererti dan betapa susahnya manusia hendak mencapai tahap keimanan yang sejati.  Kerana nafsu dan kuasa manusia sanggup menjahanamkan hidup orang lain dan juga merosakan diri sendiri. 

Write a review

Meniti Batas Waktu

Meniti Batas Waktu

Penulis : Masraden Md