Reduced price! Kahwin Pada Usia Muda Expand

Kahwin Pada Usia Muda

Karya Bestari Karya Bestari

Karya Bestari

New

Penulis : Fuad Hj Sam

More details

RM17.10

RM18.00

-5%

Tajuk : Kahwin Pada Usia Muda
Penulis : Fuad Hj Sam
Harga : RM18.00
ISBN : 978-967-86-0387-4
Mukasurat : 440

Sinopsis
LUMRAH kehidupan... ada yang mahu berkahwin awal kerana ingin menghalalkan yang haram. Namun, tujuan itu tidak akan diam tanpa cubaan. Pun begitu umur bukanlah persoalannya, tetapi persediaan dari aspek tanggungjawab dan cabaran alam rumah tangga perlu diutamakan.

Maka, untuk memastikan hierarki kasih sayang dalam rumah tangga dapat dibina dengan sempurna, diri sendiri harus di islah terlebih dahulu. Jadikan titipan al-Quran dan sunah sebagai panduan agar perkahwinan berpaksikan Islam bukannya nafsu semata-mata. KAHWIN PADA USIA MUDA: BAHAGIA ATAU DERITA? Sebuah perkongsian realiti yang diselitkan sketsa kehidupan rumah tangga. Hayatilah… mudah-mudahan panduan ini membantu kita membina keluarga bahagia.

Antara Kandungan menarik:
Kahwin Awal vs Kahwin
Lambat Mampukah Saya Berkahwin Awal?
Perkahwinan dan Rezeki
Agar Kahwin Awal Bahagia
Kahwin: Ikut Adat Atau Agama
Memilih Pasangan Ideal
Tanggungjawab Suami dan Isteri
Perkahwinan Dalam Islam
Khutbah Nikah
Doa Kebahagiaan Ya bunayaa... jadilah zuriat soleh yang berjaya di dunia dan akhirat. Itulah doa yang sering dipanjatkan saban waktu. Lahirnya adalah satu kurnia. Pada mereka dicurahkan kasih sayang. Diri dibekalkan santapan iman agar hidup diiringi redha ILAHI. Jiwa pula disemai nur hidayah agar setiap langkah tidak tersasar ke arah kefasadan. Lihatlah... terlalu banyak yang telah kita berikan kepada mereka. Tujuannya ialah mengharapkan kecemerlangan duniawi dan ukhrawi. Namun, apakah setiap tuntunan itu mampu membawa mereka merentasi impian yang dicita-citakan? Lalu, perhatikanlah... apakah benar cara kita mencorak liku-liku hidup mereka? Jika tidak, carilah... di mana silapnya ketika membentuk diri mereka menjadi insan yang berjaya.

Anakku... Didiklah Hati Mencintai-NYA, sebuah pengisian yang membawa kita ke arah menjadi murabbi terhebat dalam membina kecemerlangan hidup anak-anak. Galilah ilmu di dalamnya. Moga ditemui tunjuk arah untuk membentuk generasi rabbani, impian setiap ibu bapa. Hayatilah setiap baris ayat, mudah-mudahan ia mampu dijadikan tarbiah dalam mencipta jati diri aulad yang sejati.

ANTARA PENGISIAN MENARIK:
• Doa Pilihan untuk Kecemerlangan
• 33 Kaedah Mendidik Anak
• 10 Kesilapan Ibu Bapa Mendidik Anak
• Permasalahan Dalam Berdoa
• Memacu Anak Cemerlang dan Unggul
• Kaedah Lazim Mendidik Anak
• Kisah dan Pengajaran daripada Al-Quran
• Petua Melahirkan Anak Kreatif
• Persediaan Melahirkan Anak Cemerlang
• Tip Meningkatkan Potensi Anak 

Write a review

Bisik-Bisik Perkahwinan

Penulis : Johari Yaman