Reduced price! Bulan Cinta Expand

Bulan Cinta

KarnaDya KarnaDya

Karnadya

New

Penulis : Mimie Afinie

More details

Warning: Last items in stock!

RM26.10

RM29.00

-10%

Tajuk : Bulan Cinta
Penulis : Mimie Afinie
Harga : RM29.00
ISBN : 9789674062507

Sinopsis
Pertama kali bertemu, Rania sudah jatuh hati dengan Razlan. Keakraban Razlan dan ayah selepas itu membuatkan Rania percaya, lelaki itu turut menyukai dia. Tapi malangnya, dia tersilap tafsir, dia salah menduga.

"Dari awal saya tau, awak tu sebenarnya suka saya. Sebab itulah awak sengaja berbaik dengan ayah saya kan?" - RANIA

"Saya berbaik dengan ayah awak sebab ayah awak sendiri, tak ada kena mengena dengan awak pun. Saya kalau nak cari pasangan, saya tak cari yang macam awaklah."- RAZLAN

Ya Allah, pedihnya hati. Teruk sangatkah dia, hina sangatkah dia sampai Razlan tergamak menyebut begitu? Okey, dia boleh terima bila Razlan tolak cinta dia, tapi bila Razlan tolak 'lamaran' ayah, dia sangat berkecil hati. Boleh dia bayangkan hati ayah yang kecewa dan terluka.

Rizman, lelaki yang ada segala-galanya. Tapi dalam ramai-ramai gadis, dia yang tidak punya apa-apa ini juga yang Rizman nampak. Dia juga yang Rizman hendak. Sungguh, dia terharu.

"Saya nak minta izin pak cik untuk mengambil Rara sebagai isteri saya. Saya sayang Rara dan saya benar-benar ikhlas."- RIZMAN

Hanya ada dua jawapan untuk lamaran Rizman itu, sama ada sudi atau tidak. Sangat mudah. Tetapi kenapa Rania rasa sukar untuk menjawabnya? Ketika hati mahu menerima, kenapa perlu ada rasa serba salah?

Sedangkan pantai lagi berubah, ini pula hati manusia. Itulah yang terjadi kepada Razlan. Hatinya tiba-tiba terusik. Tiba-tiba pandai merindu. Siapa sangka kan? Tapi walau didesak beribu kali, dia takkan sekali mengaku. Biarlah dia mencinta dalam diam, biarlah dia menyimpan rasa itu sendirian.

Lalu bagaimana kesudahan kisah Rania, Razlan, Rizman? Siapakah Bulan Cinta Rania? Siapakah yang bakal menerangi hidup gadis itu? Razlan atau Rizman?

Write a review

Bukan Kekasih Terlarang

Penulis : Misz Haifa