Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Waris Dukun Hitam Expand

Waris Dukun Hitam

KarnaDya KarnaDya

KarnaDya

New

Penulis : Syikin Zainal

More details

RM19.80

RM22.00

-10%

Tajuk : Waris Dukun Hitam
Penulis : Syikin Zainal
Harga : RM22.00
ISBN : 9789674062460

Sinopsis
EMBUN, pewaris keturunan dukun hitam, seorang dukun yang benar-benar ampuh di zamman silam. Kedua-dua orang tuanya dibunuh oleh neneknya sendiri yakni NENEK KUNTUM semasa dia kecil. Sejak kecil Embun hanya didedahkan dengan segala macam sihir dan ilmu hitam. Dia diasingkan oleh masyarakat kerana dua sebab. Pertama, kerana Nek Kuntum mahu menyediakan dia sebagai pewaris ilmu tengkorak hitam dan sekali gus menjadi pewaris dukun hitam. Dan sebab kedua, kerana dia adalah cucu Nek Kuntum, seorang pengamal ilmu hitam yang ditakuti oleh penduduk kampung. Biarpun begitu, Nek Kuntum selalu sahaja menjadi tempat kunjungan penduduk yang sentiasa mahukan 'sesuatu' daripadanya.

Menginjak remaja, Embun mencintai seorang pemuda bernama YUSOFF. Cinta mereka bersemi seiring dengan usia. Embun sebenarnya tidak mahu bergelar dukun. Dia sekadar mahu menjadi seperti gadis pingitan yang lain, dicintai dan mencintai. Hubungan Yusoff dan Embun diketahui keluarga Yusoff dan Nek Kuntum. Mereka menghalang cinta mereka. Keluarga Yusoff menghalang kerana mereka mendambakan anak Orang Kaya Leman sebagai menantu. Sementara itu Nek Kuntum melarang kerana Yusoff seorang pemuda yang bakal menghancurkan harapannya.

"YaEmbun ini. Tadi bilang tidak takut sama hantu. Baru tengok Sentot sudah kecut. Hingga Embun pun abang sudah tidak kenal," - EMBUN

"Hantu? Mana ada hantu di dunia ini, Embun. Yang ada hanyalah syaitan. Yang tugasnya menyesatkan manusia," - YUSOFF

Sementara itu, TOK NYANG sentiasa menjaga keturunannya daripada menjadi hamba syaitan. Tok Nyang dan keturunannya sentiasa menjadi buruan waris dukun hitam. Cintanya pada Embun menyebabkan dia berkelana bersama keluarga untuk mengelak daripada diburu oleh waris dukun hitam. Mak dukun sudah semakin terdesak. Dia sudah terlalu lama menjadi hamba kepada janji yang dimeterai. Menginjak ke usia tua, dia perlu mencari pengganti! Antara Fatin, Aida dan Adzim yang mempunyai pertalian darah. Mereka bertiga adalah waris dukun hitam! Siapakah yang menjadi mangsa perjanjian syaitan ini? Dapatkah pengganti dicari? Nikmatilah cerita WARIS DUKUN HITAM ini sehingga perkataan tamat untuk menemui jawapan yang dicari.

Write a review

Busung

Penulis : Shukriah Rodzi