Reduced price! Emelda Expand

Emelda

Idea Kreatif Idea Kreatif

Idea Kreatif

New

Penulis : Laydee Amarfi

More details

RM25.65

RM27.00

-5%

Tajuk : Emelda
Penulis : Laydee Amarfi
Harga : RM27.00
ISBN : 9789672137832

Sinopsis
Sejak belasan tahun, Akasyah sudah yakin Emelda adalah satu-satunya wanita yang dia mahu dalam hidupnya. Tapi dia tidak prenah faham mengapa Emelda menolak cintanya.

Takut kehilangan Emelda, Akasyah meminta dengan cara yang baik daripada keluarga gadis itu. Janjinya, dia akan menjadi suami terbaik buat Emelda.

"You deserve better, Akasyah." - Emelda

"I don't want better. I just want you." - Akasyah

Tinggal sebumbung, tetapi tidur berasingan. Itu yang Emelda tuntut di malam pertama bergelar isteri. Akasyah bersetuju. Apa saja untuk si isteri, dia turutkan. Kerana dia yakin, lambat laun Emelda akan mengalah.

Keyakinan Akasyah berasas bila hati Emelda akhirnya lembut menerima. Sememangnya antara mereka sudah lama wujud perkataan cinta sebenarnya. Cuma Emelda saja yang tak mahu mengakuinya.

Bunga-bunga bahagia yang mula mekar tiba-tiba layu bila Akasyah sedar rupanya si isteri sudah lama menyimpan satu rahsia penting. Rahsia yang menjurus pada perpisahan.

"Awak kahwin dengan saya dalam keadaan awak tahu satu hari nanti awak akan minta untuk berpisah?" - Akasyah

"Saya pernah cakap awak akan menyesal. Saya pernah beritahu awak bukan priority pertama dalam hidup saya." - Emelda

Apa tindakan Akasyah seterusnya? Adakah usaha Akasyah untuk tidak menamatkan perkahwinan mereka berjaya? Sejauh manakah Akasyah mampu pergi untuk membahagiakan wanita yang bernama Emelda itu?

Selagi manusia berusaha, selagi itu akan tetap ada cara. Tapi bagaimana jika hanya sebelah pihak yang berusaha sedangkan sebelah pihak lagi berkeras tidak mahu membuka jalan?

Write a review

Angel In My Arms

Penulis : Adnil Zaff