CUTI HARI RAYA AIDILADHA

CUTI BERMULA 10 - 19 OGOS

Tempahan & bayaran terakhir hendaklah dihantar selewatnya 8 Ogos (Khamis). Tempahan & bayaran yang dihantar bermula 9 Ogos (Jumaat) akan diproses + pos bermula 20 Ogos (Selasa).

Reduced price! Seribu Rindu Expand

Seribu Rindu

Idea Kreatif Idea Kreatif

Idea Kreatif

New

Penulis : Hani Fazuha

More details

RM26.60

RM28.00

-5%

Tajuk : Seribu Rindu
Penulis : Hani Fazuha
Harga : RM28
ISBN : 978-967-2137-41-2

Sinopsis

Novel yang diadaptasi daripada drama Seribu Rindu. Drama ini disiarkan setiap Isnin-Khamis pada pukul 7.00mlm di slot Akasia, TV3. Lakonan Zul Arrifin dan Azira Shafinaz.

Bagi Maisarah, cinta pertamanya adalah Airel dan kawan sehidup sematinya adalah Irfan. Dia tak boleh buang Irfan hanya kerana Airel tak suka. Tapi apabila kisah keluarganya memaksa dia dan Airel berpisah, Irfan datang bersama lamaran. Tak disangka rupanya selama ini Irfan mencintainya.

“Kau pergilah masuk bilik dulu, aku nak siapkan kemas kat dapur ni.” Tangannya yang digenggam Irfan ditarik. Mata Maisarah mengecil memandang si suami. 
“Eh! mana tahu bilik yang mana satu.” Irfan simpan senyum. Sengaja buat muka serius.
“Kau jangan nak mengada-ngada eh! Tadi kau salin baju kat mana?” Maisarah bercekak pinggang. Bibir diketap geram.

Menerima Irfan kerana mahu lari dari Airel dan mahu menukar kebiasaan menjadi sebaliknya memang agak sukar. Tapi sesungguhnya cinta itu tak bersyarat. Kesempurnaan seorang Irfan buatkan Maisarah jatuh cinta kali kedua dan dia tutup kisahnya bersama Airel.

Namun, mahligai mereka diuji hebat. Saat Irfan hampir putus asa, Airel muncul sebagai doktor yang berjanji untuk menyembuhkan. Tapi di sebalik janji tersebut, ada cagarannya.

“Cinta saya pada awak tak pernah kurang, Sarah.” - Airel
“Kalau awak rasa sudah penat hidup dengan abang, awak boleh minta untuk dilepaskan, Sarah. Awak layak untuk dapat yang lebih baik.” – Irfan.

Maisarah jadi keliru, sama ada dia masih kekal bersama Irfan hanya kerana kasih atau kerana kasihan.

Rupanya, menjadi kuat itu sangat memenatkan. Adakah Maisarah akan mengalah dan meminta untuk dilepaskan?

Write a review

Pandora Buat Insyirah

Penulis : Anis Ayuni