Klik Untuk Pembelian Di Shopee

Reduced price! Usu Lijah Expand

Usu Lijah

Buku Prima Buku Prima

Buku Prima

New

Penulis : Zaifuzaman Ahmad

More details

This product is no longer in stock

RM25.20

RM28.00

-10%

Tajuk : Usu Lijah
Penulis : Zaifuzaman Ahmad
Harga : RM28.00
ISBN : 9789674464080

Sinopsis
Jasmin diburu keresahan setelah kematian Usu Lijah. Dia dapat rasakan yang bayangan Usu Lijah sentiasa berada di mana-mana untuk mengganggunya. Di sekolah ketika mengajar jiwanya tidak tenteram. Dia bagaikan terdengar suara Usu Lijah memanggil-manggil namanya. Di rumah semasa nak melelapkan mata, kelibat Usu Lijah sering melintas di kelopak matanya. Membuatkan dia susah nak tidur. Bayangan Usu Lijah sentiasa menghantuinya.

Setelah kematian Usu Lijah, keadaan kampung jadi huru-hara. Penduduk kampung sering diganggu oleh bayangan Usu Lijah. Selagi dia tak dapat apa yang dihendaki, selagi itulah dia akan menjelmakan diri tak kira siang mahupun malam. Yang paling terkesan ialah Pak Zaki dan Mak Bedah. Kedua-dua orang tua ini adalah mangsa seterusnya selain Jasmin.

Pak Long Din dan Imam Zakaria telah cuba menghalau gangguan ini tapi tidak berjaya. Malah makin ramai yang kena rasuk. Siapa sebenarnya Usu Lijah? Kenapa Usu Lijah sering memburu Jasmin? Siapa pula Imam Zakaria? Kenapa orang tua Jasmin pula dikaitkan dalam hal ini? Semuanya akan terjawab dalam novel Usu Lijah ini.

Write a review

Tebus

Penulis : Hana Ilhami