Reduced price! My Stupid Cupid Expand

My Stupid Cupid

BesQ Publication BesQ Publication

BesQ Publication

New

Penulis : Miss Elle

More details

This product is no longer in stock

RM20.70

RM23.00

-10%

Tajuk : My Stupid Cupid
Penulis : Miss Elle
Harga : RM23.00
ISBN : 9789672052296

Sinopsis
Kehidupan seharian Habil tidak seperti kebanyakan orang. Pelbagai kemelut perlu dilaluinya. Dia seringkali memaksa diri mengerah minda untuk mencari jawapan tentang kebenaran kisah hidupnya. Baginya Qabil, kembar yang terlalu disayangi sentiasa ada di sisinya. Keakraban mereka seperti isi dengan kuku. Di mana ada Habil, di situ juga ada Qabil.

Anehnya semua orang mendakwa Qabil sudah mati. Kematian yang tidak berkubur membuat Habil tidak pernah berhenti menjejak kembarnya itu. Tekadnya semakin bulat untuk membawa Qabil pulang ke pangkuan ibunya. Habil tahu yang ada di dalam hati ibunya adalah Qabil, Qabil dan Qabil, bukan dirinya. Keadaan itu membuat Habil selalu berjauh hati.

Keakraban Habil dan Qabil, sama akrabnya seperti Habil dan sungai. Tidak boleh dipisahkan. Dari tebing sungai juga munculnya Puteri. Puteri mendakwa Habil adalah kekasihnya sejak ratusan tahun lamanya. Dari sungai juga, datangnya Panglima Hitam makhluk besar berbulu hitam dan bermata merah biji saga.

Kedua-dua makhluk itu saling berebutkan Habil dengan tujuan masing-masing. Mereka mahu membawa Habil ke satu daerah yang tidak terlihat oleh pandangan manusia biasa. Minda dan semangat Habil cuba ditakluki oleh mereka. Panglima Hitam bertindak di atas arahan Dasim, makhluk seperti monyet besar. Puteri pula melakukan kehendaknya kerana terkeliru di antara Habil dan Qabil. Dia tidak dapat membezakan di antara keduanya.

Tanpa Habil menduga, rupa-rupanya dia telah pun beristeri. Habil tidak dapat menerima kenyataan yang mengejutkan itu. Hidupnya semakin tertekan. Asakan demi asakan Marshita dan gangguan Puteri serta Panglima Hitam, membuat Habil nekad membawa diri. Pergi jauh daripada keluarga. Dia pergi ke daerah yang begitu asing sekali.

Di situ dia bertemu kembali dengan Qabil. Pertemuan itu begitu menggembirakan Habil. Selama ini firasatnya tentang Qabil tidak pernah silap. Ternyata Qabil masih hidup. Kegembiraan itu tidak lama bila Qabil lebih memilih untuk menjadi seteru. Bukan lagi kembar yang dilahirkan daripada perut ibu yang sama. Tiada lagi rasa kasih Qabil terhadap Habil. Qabil lebih rela mengorbankan Habil demi memuaskan hati Dasim si monyet besar yang durjana.

Ketika ini Habil pula bertarung antara hidup dan mati. Apakah kesudahan kisah mereka?

BesQ Publication

Write a review

Sepupuku Jadi Isteriku

Penulis : Ezdiani Abd Rahman