PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN 15% 

SILA KLIK DI SINI

Reduced price! Lakaran Cinta Di Garis Waktu Expand

Lakaran Cinta Di Garis Waktu

Anaasa Publication Anaasa Publication

Anaasa Publication

New

Penulis : Luvis Eija

More details

This product is no longer in stock

RM21.85

RM23.00

-5%

Tajuk : Lakaran Cinta Di Garis Waktu
Penulis : Luvis Eija
Harga : RM23.00
ISBN : 978-967-0870-22-9
Mukasurat :
Berat :

Sinopsis
KERANA rancangan bodoh Zakhwan, dua hati menjadi mangsa. Kerana terlalu cinta, Hanim terjerat dalam rasa. Kerana terhutang budi, Firash pula terpaksa mengadai maruah diri.

“Dalam masa tiga tahun tu, macam-macam boleh jadi Zack. Aku tak berani ambil risiko. Aku manusia biasa Zack. Hanim juga! Jangan kau percaturkan hidup kami. Banyak cara lain lagi Zack. Kita fikir sama-sama okey?” ~ Firash.

“Tak ada! Memang tak ada cara lain lagi dah, Rash. Kau tolonglah aku kali ni! Tiga tahun aje aku minta kau jadi suami Hanim. Lepas aku balik dari UK nanti, kau boleh ceraikan dia. Lepas tu, aku yang akan berkahwin dengan dia.” ~ Zakhwan.

Apa lagi yang mampu mereka katakan, saat kedegilan Zakhwan memang tidak boleh lagi dilenturkan. Hati merelakan dalam terpaksa.

“Hmm, nak cakap apa lagi Zack. Awak dah buat keputusan! Saya terpaksa akur dengan keputusan awak.” ~ Hanim.

Dua hati bersatu tanpa cinta. Dua hati bergelut dengan rasa. Namun, tiada siapa boleh menduga. Cinta itu milik DIA. Boleh hadir dan pergi pada bila-bila masa sahaja.

“Rash.. Saya tak nak berpisah dengan awak. Saya nak jadi makmum awak sampai bila-bila. Saya nak awak jadi imam saya sampai hujung nyawa..” ~ Hanim.

Mampukah Firash menolak permintaan Hanim yang satu itu, sedangkan dia juga merasai hal yang sama. Mampukah dia menolak rasa sayang yang mula bercambah di hatinya kepada Hanim? Bagimana dengan janji dan tanggungjwab yang Zakhwan amanahkan untuk dia menjaga Hanim selama tiga tahun itu. Sanggupkah dia khianati janjinya pada sahabat yang sudah banyak menabur budi kepadanya?

Zakhwan pula. Apakah dia akan kembali menuntut janjinya seperti apa yang pernah dia lafazkan ataupun melepaskan Hanim pergi dari hidupnya?

Anaasa Publication

Write a review

Suka Awak Dari Dulu

Penulis : Emma Mariam