PEMBERIAN BAUCER TAMBAHAN

SILA TEBUS DI SINI

Reduced price! Kisah Benar Cyber 999 Expand

Kisah Benar Cyber 999

Alaf 21 Alaf 21

Alaf 21

New

Penulis : Kompilasi Majalah Karangkraf

More details

This product is no longer in stock

RM20.90

RM22.00

-5%

Tajuk : Kisah Benar Cyber 999
Penulis : Kompilasi Majalah Karangkraf
Harga : RM22.00
ISBN : 978-967-86-0613-4
Mukasurat : 320
Berat : 300g

Sinopsis
Abad ini, jenayah berlaku di mana-mana. Semakin dunia mencapai arus kemodenan, semakin banyak kes jenayah yang dilaporkan. Bukan hanya jenayah kecurian, pembunuhan, rompakan, tetapi jenayah siber juga semakin kerap berlaku. Semuanya kerana manusia yang semakin hilang akal dan pertimbangan diri oleh pelbagai sebab.

Buku ini merupakan koleksi insiden dan jenayah siber yang pernah dilaporkan berlaku di Malaysia. Insiden dan jenayah siber ini meliputi kes-kes penyalahgunaan internet untuk mencari keuntungan mudah, gangguan seksual siber, penipuan dalam urusan jual beli atas talian, penyebaran maklumat palsu, fitnah, kecurian data, pencerobohan data dan pelbagai jenis lagi.

Menyedari betapa seriusnya jenayah ini, maka pihak CyberSecurity Malaysia telahmengambil inisiatif untuk menerbitkan buku ini bagi memberi kesedaran kepada masyarakat tentang peri pentingnya ‘keselamatan diri’ semasa berada di atas talian. Kes-kes yang dimuatkan di dalam buku ini semuanya berdasarkan kisah-kisah benar yang pernah berlaku dan dilaporkan.

Write a review

Kitab Lama

Penulis : Sha Hanim Ramli