Reduced price! Ensiklopedia Fikah Sunnah Wanita Expand

Ensiklopedia Fikah Sunnah Wanita

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Syeikh Ahmad Jad  

More details

This product is no longer in stock

RM36.10

RM38.00

-5%

Tajuk : Ensiklopedia Fikah Sunnah Wanita
Penulis : Syeikh Ahmad Jad 
Harga : RM38.00
ISBN : 978-967-527-411-4
Mukasurat : 466
Berat : 1.1kg


Sinopsis
Padat dengan hukum-hukum fikah yang merangkumi bab taharah (bersuci), solat, puasa, zakat, haji, tentang perkahwinan, harta warisan dan lain-lain lagi. Rujukan untuk semua bukan sahaja wanita atau kaum hawa sahaja.

Setiap perbahasan dan huraian disokong dan diperkuatkan oleh dalil Al-Qur'an dan Hadis. Fokusnya adalah menyentuh tentang permasalahan wanita dan yang ada sangkut pautnya dengan wanita.

Amat padan dengan komen pengarangnya yang mahu mempersembahkan karya yang luar biasa, khas untuk Puteri-puterinya dan juga saudara-saudara perempuan di kalangan muslimah. Pelbagai perkara yang ditekankan di dalam agamanya hanif (lures) dengan cara yang mudah dan ringan. Sebuah karya yang sesuai dengan tuntutan dan keperluan zaman sekarang. Tujuan utamanya untuk menghindari perkara¬perkara khilafiah dan permasalahan fikah yang sukar difahami oleh sebahagian besar golongan terpelajar apatah lagi oleh kaum wanita secara umumnya.

la mudah difahami kerana huraianilya sistematik dan diminimakan khilafiah (perbezaan pendapat) yang membingungkan. Sebuah rujukan yang perlu berada di setiap rumah, perpustakaan atau pusat pengajian.

Write a review

Dia... Mr Model

Penulis : Wawa Taufik