Reduced price! Asbaabun Nuzul Al-Hidayah Expand

Asbaabun Nuzul

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al-Hidayah

New

Penulis : Al-Imam Jalaluddin Al-Suyuti

More details

RM58.50

RM65.00

-10%

Tajuk : Asbaabun Nuzul
Penulis : Al-Imam Jalaluddin Al-Suyuti
Harga : RM65.00
ISBN : 9789674392093
Mukasurat : 634
Saiz : 7.5 x 10.25in
Berat : 1.38kg

Sinopsis
Al-Quran Al-Karim adalah salah satu mukjizat yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada Nabi Muhammad S.A.W. Menerusi Al-Quranlah segala panduan serta peradaban dan hukum-hukum Islam berkenaan ajaran Islam disebarkan ke seluruh umat manusia. Lebih hebat lagi Al-Quran merupakan manual panduan untuk setiap umat Islam hingga ke akhir zaman.

Al-Quran diturunkan dengan penuh hikmah serta mukjizat serta paling lengkap dan melengkapkan kitab-kitab wahyu yang lain. Malah setiap ayat yang diturunkan mempunyai penyebab serta penyelesaian tentang perkara-perkara atau permasalahan yang berlaku di atas muka bumi ini. Dengan adanya buku ini “Asbaabun Nuzul (Sebab-Sebab Turunnya Ayat Al-Quran)” dapat memberi panduan dan pengetahuan kepada kita dalam meniti kehidupan kita di dunia agar di akhirat kelak agar mendapat syafaat serta keberkatan untuk menagih syurga Allah S.W.T. Insya-Allah.

Semoga dengan pencerahan dan perkongsian yang amat bernilai ini juga dapat kita manfaatkan untuk menjadi sebahagian umat Islam yang teguh mematuhi perintah dan larangan Allah S.W.T.

Write a review

Asbaabun Nuzul

Asbaabun Nuzul

Penulis : Al-Imam Jalaluddin Al-Suyuti