Reduced price! 40 Fadhilat Sembahyang Berjemaah Al-Hidayah Expand

40 Fadhilat Sembahyang Berjemaah

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Drs. Hanafi Mohamed

More details

RM4.50

RM5.00

-10%

Tajuk : 40 Fadhilat Sembahyang Berjemaah
Penulis : Drs. Hanafi Mohamed
Harga : RM5.00
ISBN : 983-099-104-0
Mukasurat: 61

Sinopsis
Sembahyang berjemaah adalah suatu kefarduan yang disyariatkan oleh Allah s.w.t. khususnya kepada umat Nabi Muhammad s.a.w. yang pernah disyariatkan pada umat-umat sebelumnya. Sudah pasti ianya mempunyai rahsia kefarduan dan fadhilat-fadhilat tertentu yang disediakan khusus dalam ibadat yang paling istimewa pada umat ini yang telah diiktiraf sebagai sebaik-baik umat Allah Taala yang dijadikan di atas muka bumi Allah ini.

Di atas keperihatinan ini. penulis mengarap dan menyingkap beberapa rahsia-rahsia fadhilat yang telah dijanjlkan oleh Allah Taala kepada hamba-hambanya yang sering dahagakan kerahmatan dan keberkatan serta keredaan Allah Taala. Melalui ibadat sembahyang berjemaah yang dilaksanakan dalam suatu bentuk kesatuan hati umat Muslimin dalam saf-saf yang tersusun rapi untuk mengadap Allah Rabbul Jalil.

Semoga penyingkapan rahsia '40 Fadhilat Sembahyang Berjemaah ini bakal menjadi sajian motivasi ibadah yang juga menjadi sebahagian dari agama itu sendiri. Dari itu para agama budiman jadikanlah buku ini sebagai teman di dalam menelusuri rahsia-rahsia motivasi ibadah yang bakal dijadikan bekalan di dunia dan akhirat.

Write a review

400 Kesalahan Dalam Solat Kulit Keras

Penulis : Mahmud Al-Misri