Reduced price! Berjiwa Suci Kerana Mempunyai Iman Expand

Berjiwa Suci Kerana Mempunyai Iman

Al-Hidayah Al-Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Sayyid Qutb  

More details

RM20.90

RM22.00

-5%

Tajuk : Berjiwa Suci Kerana Mempunyai Iman
Penulis : Sayyid Qutb 
Harga : RM22.00
ISBN : 978-967-026-787-6
Mukasurat : 406

Sinopsis
Dengan kepesatan dan kepantasan teknologi dan sistem maklumat masa kini telah membuat kita, manusia sentiasa kesibukan. Secara tidak langsung juga nilai-nilai kemanusiaan diabaikan satu persatu. Matlarnat kehidupan dipaksikan kepada kebendaan. Dan di sinilah nilai-nilai ketuhanan dan keimanan. disisihkan. Bagi kita umat Islam yang membezakan kita dengan bukan Islam adalah iman. Sekiranya kemantapan iman dijaga sempurna seluruh kehidupan akan sempurna bukan sahaja di dunia malah juga di akhirat nanti.

Buku yang diterjemahkan dari hasil tulisan Sayyid Qutb ini mengulaskan tentang asas kehidupan seorang muslim yang berlandaskan kepada pimpinan Al-Qur'an dan Al-Sunnah. Ruang perbicaraan bukan sahaja dari satu perspektif seorang insan. Tetapi ia merangkumi semua bermula daripada individu kepada masyarakat secara keseluruhannya.

Dengan iman mampu menyucikan jiwa dan fizikal kita dalam konteks individu. Dalam konteks masyarakat atau sosial ia akan membina ketamadunan dan peradaban gemilang. Iman tidak menidakkan kemajuan atau pembangunan. Malah sebenarnya imanlah yang akan memandu kemajuan dan pembangunan agar menjadi lebih kukuh dan teguh. Semoga buku ini mampu menyuntik semangat dan inspirasi untuk memperkukuhkan keimanan kita kepada Allah dan agar sentiasa berpegang teguh kepada Al-Qur'an dan Al-Sunnah.

Write a review

Gemersik Kalbu

Penulis : Anis Ayuni